arniztm Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Napisano 10 Grudzień 2009 Otóż w październiku kupiłem ACE 250 i szybko się z nim osłuchałem nie jest źle w 50% wiem co mnie czeka gdy zacznę kopać ( znaczy sie kapsel/nakrętka, jakieś puszki lub duże blachy). Z racji, że nastały dla mnie złote czasy" na wiosnę chciałbym kupić naprade spory sprzęt w granicach 5 tyś złotych. Co byście mi polecili. Pozdrawiam.
maxim026 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.uk-metal-detectors.co.uk/XP%2520Deus%2520folded.jpg&imgrefurl=http://www.uk-metal-detectors.co.uk/xp_deus.htm&usg=__4u7VeSQyjZz2KDJuU0hhbYseDv4=&h=272&w=530&sz=23&hl=pl&start=1&sig2=7KNDgJiLGkSr1_woKPvIFg&um=1&tbnid=-jJExQTI0KprlM:&tbnh=68&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3Dxp%2B%2B%2Bdeus%26hl%3Dpl%26rlz%3D1T4ADBF_enFR334FR334%26um%3D1&ei=TcAiS4GaENHi-Qae2PW2Bg
maxim026 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.whitesspectrav3.com/v3-detector-highlight.jpg&imgrefurl=http://www.whitesspectrav3.com/&usg=__ERsinf5aOhnMtO6RsIIpMdpoE_Q=&h=385&w=640&sz=74&hl=pl&start=2&sig2=7kh-7a8gsP9hw7k5cYQ2QQ&um=1&tbnid=LU5d29294ElMYM:&tbnh=82&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dwhites%2B%2B%2Bspectra%26hl%3Dpl%26rlz%3D1T4ADBF_enFR334FR334%26um%3D1&ei=qMAiS_mvEMrK-Qasru2_Bg
maxim026 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 jak opanujesz którys z tych w 50% to za nickiem arniztm będzie 1777/100pozdrawiam i powodzonka w terenie
arniztm Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 He dzieki ale chyba skusze sie na minelab explorer II, a o tym deusie to nic nie słyszałem jeszcze poszukam i o spectrze v3 też. Dzięki. Pozdro
fiskars Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Explorer II nie jest juz produkowany.Z nowych tylko Se lub Etrac.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Ciekawe wieści o Deusie z rynku brytyjskiego można wyczytać na forum Proscana. Polecam. Kubeł zimnej wody na głowy tych, którzy uwierzyli potęgę innowacyjną firmy XP. Góra urodziła mysz, na dodatek kulawą i ślepą :)W tym miejscu pozdrawiam szczególnie tych, którzy nie dali sobie zrobić wody z mózgu i zawczasu podeszli do sprawy z należytą rezerwą, analizując fakty a nie wierząc w cuda i śliniąc się na widok szklanych koralików.:)
arniztm Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 Przejrzalem wykrywki w vikingu i z tym etrackiem mam małe pytanko.jak szybki był procesor w explorerze bo w etracku jest 48 Mhz a jaki był w explorerze, po forach troche narzekają że długo mieli i trzeba wolniej chodzić. I drugie ładowanie ustawień przez usb to już chyba przerost formy nad treścią, nie wieże żeby te wszystkie ustawienia były aż tak skomplikowane, a osłuchanie się, w terenie nie powinno zająć 2 lat.
arniztm Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 Apropos deusa, po przejrzeniu linku opisującego go po troszku już mi się wydaje że to cacko dla gadzeciaży, z niepotrzenymi bajerami które dużo ryczy a mało daje, no a Spectre V3 musiałbym zobaczyć w akcji.
igorek Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Polecam spektre v3,posiadam od tygodnia,naprawde dobry sprzecik;a o deusie terz myslalem wczesniej,ale se odpuscilem i cale szczescie pozdrawiam
Barnaba Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Minelab SE. Wiem co mówię. Jak kupisz to dawaj na priva - napiszę Ci kilka wskazówek.pzdrBarNaba
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Arni, 48MHz to, biorąc pod uwagę wymóg energooszczędnosci i wielogodzinnej pracy, BARDZO szybkie taktowanie jak na obsługę wykrywacza. Nie w taktowaniu tkwi diabeł, a jaki procesor i jak program napisany, ze szczególnym uwzględnieniem tego drugiego. Jeśli program dobrze napisany i sprzęt dobrze zrobiony, to z prostym współczesnym procesorem taktowanym 8MHz nie będziesz w stanie zauważyć jakichkolwiek opóźnień w pracy wykrywacza.Wykrywacz to nie pecet, reklamowanie się szybkością procesora jest żałosną próbą szukania argumentów w celu wciśnięcia klientowi ciemnoty.Jeśli wykrywacz ma 48MHz taktowany procesor, to powinien się wyrobić z dowolnie skomplikowanym sprzętem w czasie nierejestrowalnym przez oko i ucho ludzkie..
fiskars Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Wg.użytkowników przesiadanie sie z Se na e trac to nieporozumienie i nie jest warte tej róznicy w cenie.Wcale taki wolny nie jest,wiedzą to wszyscy co go uzywają.
desmo_sm Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 arniztm, kupiles ace pochodziłeś miesiąc i juz sie obsłuchałeś, trochę to dziwne aby obsłuchac wykrywacz musiałbyś przechodzić około 1000godzin.Jak mówisz w 50% wiesz co kopiesz, a np. w Ace jak i w innych wykrywkach sygnał ładny w dobrym zakresie to mnoże byc na 90% polmos albo piekna srebrna moneta i co nie kopniesz no bo wskazuje ze polmos??????. Po drugie ile miejsc zdołałeś przejśc z danym wykrywaczem w miesiąc żeby stwierdzić że pora go zmienić? Ale skoro masz ochotę, na nowa wykrywkę na poziomie zaawansowanym to...Moim zdaniem kup Minelaba X70 lub nowszy x705 albo jak masz sporo kasy spectre V3. Jak masz miejscówki to i ACE wystarczy no chyba że fanty sa ciut głębiej to zapodaj sobie X-terra 705 i masz z bani wyciągnie każdy fant z większości miejscówek. Nie patrz na procesor bo do liczenia kilkunastu argumentów płynących z cewki wystarczy stary poczciwy procek z kompuetra Atari zwykły 8mio bitowy, a te przesadnie szybsze to tylko chwyt marketingowy.życzę Tobie na święta i wogóle sporo dobrych miejscówek i fantów godnych pozazdroszczenia.pozdrawiam
maxim026 Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 a tak na poważnie to Fisher F75 tyle i tylko tyle
desmo_sm Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 no właśnie zapomniałem i fiszerku choćby nawet F5
arniztm Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 Dzekuje za sporą pomoc, i może trochę opowiem co i jak,ale jestem początkującym poszukiwaczem i elektronikiem więc pytanie o szybkość zegara służyło mi tylko do stworzenia wyobrażenia jak rozwinął się minelab z explorer 2 na e-tracka pod względem CPU plus pewnie poprawki w sofcie i jakieś nowe opcje co poszukam niebawem na stronach minelaba.(Dzięki fiskars i brzeczyszczykiewicz) I cóż spodziewałem się takiej wypowiedzi jak twoja desmo i sporo w tym racji, ale co do osłuchania garrecika a explorera 2 to jak grać w warcaby albo w szachy. I teraz dwa ważne fakty: Mam sporo wolnego czasu i z garretem robię średnio 30 godzin tygodniowo co przez 2 miesiące daje jakieś 270-300 godzin zdarzało się że z powodu pogody nie wyszedłem z domy ale i zdarzyło się że te 30 godzin to było w 3 dni. Miałem okazje jakieś półtora roku temu pracować w delegacji pracowało ze mną dwoch z wykrywkami i często jeździłem z nimi po pracy na wykopki, jeden to był whites xlt drugi minelab explorer 2 pare razy miałem te sprzęty w ręku ale nie mając pojęcia co i jak kopałem tylko polmoski(no i wszystko co tylko gwizdało, a może na to tylko mi ustawiali). nigdy się nie zdarzyło żeby gość z xlt miał więcej fantów od tego drugiego z explorerem. I pewnie osłuchanie explorera zajmie mi sporo więcej czasu, zręsztą tak na chłopski rozum w garecie mam wskaźnik na 11 typów znaleziska a w explorerze dwa wektory ferro i właściwości elektr jeden zakres 1-35 drugi 1-50 co daje 1850 kombinacji, to już mi udziela naprawde niezłych info o tym co mam pod ziemią w garecie ratuje mnie jeszcze pinpoint ale kapsli to ja nim nie wyeliminuje. I jeszcze jedno katowanie uszu przez dwa dni śmieciami a na trzeci dzień wejście w miejscówke daje rewelacyjne efekty. No to dzięki i życze wszystkim wesołych i szczęśliwego.
fiskars Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Troszke za daleko zagalopowałeś z ta wiedzą.Etrac ma te ustawienia o których piszesz ferr 0-35 a cond.0-50.Ale gdybys chodził z quick mask lub odpowiednio iron mask w explorer se (ferr.0-31 i cond.0-31)zaciągnietym odpowiednio to tych kombinacji nie ma aż tyle.Kwestia poznania sprzetu.Po 2 tygodniach bedziesz osłuchany wstepnie jak ja kiedyś,reszta to nauka i szlifowanie" ustawień pod siebie.
fiskars Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 A propo f75 ludzie sprzedają je szybciej niz zakupili bo to pomyłka.Znam kilku osobiscie.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 No jasne że może być pomyłka.Po co komuś kalkulator naukowy, jeśli on ledwie 4 podstawowe działania potrafi wykorzystać.Każdemu według potrzeb i możliwości :)
maxim026 Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 fiskar , powiadasz pomyłka ??? a kolega na czym operuje????
maxim026 Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 a tak na marginesie jakos nie widze ofert sprzedazy F 75 na necie. na aledrogo widziałem zaledwie 3 w ostatich 4 miesiącach . ale Brzęczący dobże napisał .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.