sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Witajcie,jestem nowy w tym całym łażeniu po lasach. chciałbym zaprezentować moje skromne zbiory od końca września. Chodzę w Zalesiu Górnym i okolicy (Żabieniec, Magdalenka), ale głównie głównie w Zalesiu. Mój sprzęt to Fisher F4 (jak widać na zdjęciu). Jak sie patrzy na zbiory Greka, to każda kolekcja jest marna, ale ja z mojej narazie jestem dumny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Mausery, nieopodal cmentarza z I WŚ na Jesówce. Mam szczęście, że praktycznie o kilkaset metrów od domu mam pole bitwy z I WŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Mosin, tak jak mausery wrócił do piachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Większe rzeczy - lotka od Panzerschercka, odłamki (jeszcze mnie cieszą takie fanty), zapalnik carski i resztki innych elementów pocisków, łuska od rakietnicy (na podstawie literki fn - to niemiecka? I WŚ czy II?Kubek na ID - jakie wojsko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 lotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Łuski I WŚ - na górze mosiny, na dole mausery, obok łódki. Najbardziej po lewej do mosina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek2508 Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Witam.No fajne te mauserki,tylko radze popatrzec na nie i spowrotem do dołka:-)Pozdrawiam i życzę dużo wolnych godzin do latania z piszczałką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Mausery II WŚ - walki partyzanckie w okolicy Zalesia Górnego i Żabieńca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Kulki od szrapnela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Drobnica. Monety głównie PRL, jest grosz 1938, mam też 5 groszy 1933. Niestety przez brak doświadczenia zniszczyłem dwie 10gr międzywojenne - OCET :(Jest zegarek, zawleczki od szrapnela, pociski. Takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Blaszka z uchwytem (a raczej resztkami). Jest na ID. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Mój największy fant - pokrywa/klapa od pojazdu marki Akra - już pytałem czy znacie.Zastanawie mnie tylko ta dziura - czy to mogła być osłona do karabinu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 I moja gwiazdeczka - dla niektórych to rutyna - 3 kopiejki 1877, stan menniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Nie mogła.Nieźle jak na początek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 i druga strona.To narazie na tyle. Ćwicze sobie tu i nabywam doświadczenia. Już planuje wakacje (bieszczady, kielecczyzna) Mam nadzieje, że będzie bogaciej.POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 JESZCZE RAZ POWTARZAM - WSZYSTKIE NABOJE WRÓCIŁY DO PIACHU!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Spokojnie :) A jak na początek nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulski Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 slabiutko,ale bedzie lepiej na bank:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 a ty hulski kopiesz cos ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 sebo_sek - a gdzie planujesz kopać na Kielecczyźnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Znajomy ma sporo ziemi w Cisnej, więc nie będzie problemu z pozwoleniem właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Oczywiście mi sie pochrzaniło z bieszczadami. Chodziło mi o Oleśnice, okolice Opatowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 O.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.