FalkenBurg Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 Proszę powiedzieć mi coś więcej na jego temat z jakiej okazji czy to na pewno ma związek z Deutscher Turnerbund (krzyż na Ołtarzu miedzy dwiema postaciami przypomina krzyż tej organizacji),i czy jest rzadko spotykany
FalkenBurg Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 I rewers medalu. Chciał bym dodać tylko ze jest dość sporych rozmiarów i jest masywny.
Sv Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Gdzieś już taki widziałem... na Odkrywcy lub na forum P.S. i jak mnie pamięć nie myli to pamiątka z okazji rocznicy ślubu. Poszperaj,a może Ktoś inny podpowie.Sv
abcd Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 Medal niema nic wspólnego z organizacją Turnerbund http://www.muenzauktion.com/erdmann/pic/857.0210-12-evang-kirche-altpreuss-goldene-hochzeit-bronze-medaille.jpg
eljot1974 Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 WitamPosiadam taki sam.Jest to medal wręczany za długo letnie pożycie małrzenskie .Medal kościoła ewangelickiego.Nie ma nic wspólnego z organizacją.Srednica 11cm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.