s_boj Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Chciałbym zaproponować taki oto nowy temat. Mój Dziadzio był listonoszem na zamojszczyźnie w latach 1938-1950. Mam kilka pocztowym pamiatek po Nim. Prosiłbym o wklejanie zdjęć przedstawiających międzywojennych pocztowców i zachowane pamiątki pocztowe w Waszych zbiorach. Mam nadzieję, że nie dubluję tematu pocztowego, który być może już wcześniej zaistniał na Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 prehistoria" - Warszawa 1897 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Kościan 1931 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 . (wszystkie fotki z internetu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Kolumna samochodów Poczty Polskiej - wrzesień 1939" (NAC) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Torba i czapka listonosza" (NAC) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Super zdjęcia! Na NAC była zdaje się cała seria zdjęć samochodów używanych przez Pocztę Polską. Mam w swoich zbiorach przedwojenną legitymację Dziadzia, wydaną przez Zarząd Główny Związku Niższych Pracowników Poczt Telegrafów i Telefonów Rzeczypospolitej Polskiej. Ostatni wpis przedłuża ważność legitymacji do dnia 31 grudnia 1939 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 pieczątka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.