Skocz do zawartości
  • 0

postać ze zdjęcia

sauroon

Pytanie

Napisano
Witam, bardzo proszę o pomoc w ustaleniu kim może być osoba stojąca na poniższym zdjęciu z jakąś książką w ręku. Czy to jakiś Żydowski duchowny? Zdjęcie najprawdopodobniej przedstawia egzekucję Żydów na Śląsku Opolskim. Po nitach na hełmach widać że to mundury pierwszowojenne. Proszę o wszelkie możliwe informacje.

http://www.explorator.k-k.pl/pliki/egzekucja2.jpg

Pozdrawiam!
Michał

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wydaje mi się, że to czysto propagandowe zdjęcie.

osoba trzymająca książkę - niby duchowny, ale jakby wczoraj skończył 18-lat, a niby szata" - co to ma być ? coś w stylu pałatki, niedopiętej aby ręce były na zewnątrz ?
pluton stoi bardzo blisko - pewnie żeby załapać się w kadrze
i nie wiem dlaczego, osoby iby" rozstrzeliwane - patrzą się w stronę aparatu - co najmniej dziwne

albo propaganda, albo fota zrobiona dla zabawy, zgrywa

taka moja opinia, być może się mylę

-pozdro-
Napisano
Czyli propaganda, tak jak podejrzewalem.
Dziekuje za odpowiedz.

Co do ciebie tyfusie, jestem członkiem ów Kozielskiego Stowarzyszenia... i zapewniam cie ze mamy ciekawsze rzeczy do roboty niz przebieranie sie za niemcow i udawanie, ze zabijamy Zydow.
Napisano
sorry kolego, ale patrząc na link który podałeś wniosek sam się nasunął.
jeżeli cię to dotknęło i Twoich kolegów - przepraszam i mam nadzieję, że nie masz do mnie urazy.
następnym razem, żeby uniknąć nieporozumień, jeżeli możesz podawaj źródło oryginalnych danych - w Twoim przypadku, skracając link do : ... .explorator.k-k.pl - wyszło jak wyszło, stąd moje przypuszczenia

z pełnym szacunkiem, pozdrawiam

tyfus

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:09 08-12-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie