mihura Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Uważam kol.Leonard,że na poparcie tego co napisałeś powinieneś załadować zdjęcią oryginału w dobrej rozdzielczości i do tego swój nabytek.Kol. danieloff dorzuci fotki Oryginału z ziemi,też dobrej jakości i wtedy będzie można otworzyć dyskusję.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonard17 Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Na ID zakładam wątek i wklejam zdjęcia, a ty danieloff wrzuć fotki swojego wykopka zaraz za mną i będzie ciekawie.Obecnego wątku nie zamykamy bo jest ciekawy mam nadzieje że ten na ID przyniesie wiele korzyści i wzbudzi nie mniej kontrowersji.Zachęcam również innych posiadaczy ryngrafów do wklejania swoich zdjęć-pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Znaleziony przeze mnie ryngraf jest niestety w zbyt słabym stanie, aby stanowić materiał porównawczy do ekspertyzy autentyczności ryngrafu Leonarda, ale wrzucam fotkę. Wybaczcie, ale tylko taką, bo nie chce mi się i nie mam dzisiaj czasu wymontowywać go z gablotki. Znaleziony w poboczu drogi, która na przełomie lipca i sierpnia 1944 roku była bardzo ruchliwa... Prawdopodobnie rozjeżdżony przez pojazdy. Brakuje kawałka ogala" i odcinka łańcucha. Z tyłu były przylgnięte resztki sukna, ale wszystko odpadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 wydaje mi sie że ten kolegi eonard17 jest oryginałem tylko znaleziskiem strychowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Zbliżenie. Widoczna farba na literach. Na orle brak pozostałości farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Zbliżenie na zaczep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Szczegóły łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Jest jeszcze fotka po wykopaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonard17 Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Fajna kolekcja, oby tak dalej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Najbardziej podejrzanie na prezentowanym w temacie ryngrafie wygladają plakiety, sama blacha (a szczególnie zaczep) są fajniusie. Przesyłam zdjęcia plakiet w 100 % oryginalnych- na orle i wstędze widać ślady farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonard17 Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 R51 na ID masz wątek z dokładnymi zdjęciami do porównania-pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonard17 Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2009 W tym linku replika z allegro.http://www.allegro.pl/item842003262_ryngraf_zandarmeri_polowej.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.