farby Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2009 Czy ktos na forum wie gdzie moge kupic replike kurtki czarnej skorzanej Wz.36? Chodzi mi o jakas bardzo dobra replike a nie te oferowane przez mundury historyczne. Bodajze juz kiedys bylo takie pytanie ale nie moge je znalesc na forum, byl tam email jakies firmy co bardzo dobre te kurtki robi.W razie czego moj email machinko@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 masz odpowiedź na mailu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2009 Dziekuje Akagi odpisalem z dalszym pytaniem do ciebie.A czy ktos posiada jakies dane techniczne lub rysunki tej oto kurtki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 O ile pamiętam, oryginał, choć mocno podniszczony, jest eksponowany w Muzeum Uzbrojenia na poznańskiej Cytadeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.kot Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Niech Kolega zajrzy do 2 numeru Archeologii Wojskowej.Są tam zdjęcia dokumentalne jak i współczesne oryginalnych kurtek.I zdaje się jakiś opis.Nie ma niestety rysunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 10 Grudzień 2009 Share Napisano 10 Grudzień 2009 Jezeli ktos moze podac blizsze namiary rozkazu M.S.Wojsk. wprowadzajacego ta kurtke to moga tam byc rysunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2009 Dzieki kolego Pawel, udalo mi sie na necie znalesc calosc tego numeru Archeologii Wojskowej, sa tam bardzo dobre fotki.Teraz na allegro byla podobna kurtka tyle ze z lat 50tych no i niestety za duza na mnie, czyli jedyna opcja to czekac na okazje podobna lub replika prywatnie gdzies uszyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.