Skocz do zawartości

zestrzelony samolot

wiesiek670

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam czy ktoś wie o zestrzelonym samolocie podczas I wojny światowej pomiędzy drogą Radzyń-łuków a drogą do Żabikowa.wiem tylko że samolot był drewniany tak mi okoliczni mieszkańcu mówili
Napisano
Podepnę" się pod temat; czy ktoś wie o strąconym Karasiu 01091939 w okolicach Kiedrzyna /kilka km na N/ od Częstochowy, czy to tylko opowieści /legendy/ ubylców"!
Pozdrawiam
GW
Napisano
dokładnie nie pamiętam ale w okolicach Częstochowy nasze samoloty atakowały kolumnę niemiecką i poniosły straty więc wcale nie musi to być bajka.
Napisano
witam. to moze i ja odrazu spytam... moze ktos ma jakies info na temat katastrofy samolotu opodal wsi Medynia Łancucka? rozbil sie w czasie wojny i z opowiesci ś.p babci ktora byla na miejscu wynika ze zaloga zginela na miejscu a niemcy zabrali z wraku pociski i granaty
Napisano
...2. załoga Sobczak, Brzeski, Okoński - zestrzeleni przez OPL, rozbity po polskiej stronie frontu w rejonie wsi Kiedrzyn k. Częstochowy...No to zamyka sprawę!
Dzięki!
GW
Jednak ubylcy" się nie mylą! Tym razem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie