jermar1959 Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 Witam, prośba do bodziu000000-a i TomekSz1-a o zamieszczenie linka do zdjęć z 22.05.2010 i 23.05.2010.Przeglądałem e-bay pomimo poszukiwań w różny sposób nie mogłem ich odnależc.Być może aukcje zostały już zakończone, dlatego też proszę choćby o taką informację. Interesuje mnie tematyka czołgu Pzkpfw.35(t)/Skoda.Pozdr.
KaRaDo Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 Witam,Widzę tu często zdjęcia pz.I czy pz.II nie z września. Inni też to zauważają. Mała wskazówka, jak na czołgu nie ma krzyża identyfikacyjnego to znaczy, że nie jest z września. Krzyże identyfikacyjne zostały usunięte po kampani wrześniowej, ponieważ jak to gdzieś przeczytałem pomagały celować wrogowi". To właśnie w miejsca gdzie były namalowane najczęściej trafiały pociski ;)Pozdro
Nadwojciech Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 Po kampanii wrześniowej to mogły być usunięte oficjalnym rozkazem.Załogi same już je zamalowywały we wrześniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.