Skocz do zawartości

Kolejne niewybuchy

matteus

Rekomendowane odpowiedzi

Znaleziono kolejne niewybuchy

Firma Explosive z Gdańska znalazła kolejne niewybuchy. Tym razem w okolicy Frąknowa. Firma przeszukuje tereny, na których planowana jest budowa trasy S-7.
Znalezione pociski pochodzą z II wojny światowej. — Dzisiaj znaleźliśmy 4 pociski moździerzowe i 10 pocisków artyleryjskich, z czego dwa kalibru 186 mm. — mówi Janusz Lemieszek nadzorujący poszukiwania. Do tej pory firma przeszukała 8 km. odcinek wzdłuż trasy E-7. Prace mają potrwać do 15 grudnia.
http://nidzica.wm.pl/Znaleziono-kolejne-niewybuchy,84351

Nie mamy się co czepiać najważniejsze że to wysadzą i o te mniej już. Szkoda jedynie że nadal tego masa po wojnie została. Mnie trapi to że kiedyś jak zawiadomiłem policje o znalezieniu niemieckiego pocisku 105mm to mnie olali. Zadzwoniłem, zgłosiłem to nawet nie chciał abym pokazał na gdzie leży ten pocisk tylko na którym bunkrze się spytał noto powiedziałem ale pocisk leżał z pół roku a potem ktoś se go zabrał.
Pozdrawiam

No i wszystko jasne .
Zadzwonił do mnie dziś kolega ten ze zdjęcia w artykule i powiedział że to były 152mm a nie 186mm .Pan redaktor pisząc artykuł wziął z sufitu kaliber , dopiero po interwencji panów z firmy Explosive przeprawił dane w artykule .
http://nidzica.wm.pl/Znaleziono-kolejne-niewybuchy,84351

Więc Panie ZUBIKED jak to jest z tymi kurami ?

Tak podejżewałem ze pismaki piszą co chcą.
Dlatego powinniśmy im patrzeć na łapki gdyby nie ten link w komentarzach Pan Janusz Lemieszek świeciłby oczami przed kolegami.
Za głupie porównanie które tyczyć się powinno i co czynię ( do redakrorka ) PRZEPRASZAM !

152 mm to rosyjski kaliber mozna prosić fotki znaleźisk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie