samgnus Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 Witam Wszystkich ! Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem dobrej wykrywki i pomimo wielu przemyśleń w temacie mam nadal mętlik w głowie... Generalnie nastawiam się na drobnicę-kolor...chociaż militariami też nie pogardzę...niby mam jakieś rozeznanie i poczytałem sporo(w tym na Odkrywcy),ale nadal nie zdołałem nic wybrać.Dodam,że cena nie jest problemem.Chodzi mi o maksymalnie dobry sprzęt na kolor z ewentualnym wskazaniem na żelazo.Z góry dziękuję za wszelkie sugestie...Pozdrawiam!
jaras85 Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 Jak wykrywka na kolorek to polecałbym garrett ace 150 lub 250 sa dobre i w dobrj cenie pozdr.
viwaldi Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 poleglem... :Dw swojej klasie cenowej te kanarki sa naprawde ok, ale samgnus" zaznaczyl ze cyt: ...cena nie jest problemem" wiec chyba mysli o wykrywce innej klasy.mysle ze mozna pomyslec o x-terra 705 (lub x-70) jako o uniwersalnej wykrywce ze wskazaniem na kolorki. funkcjonalnosc mozna zwiekszyc dokupujac dodatkowe cewki.
dzieci3 Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 Sovereign GT i na jedno i na drugie,mimo tego że już ma kilka lat.Pzdr.
samgnus Napisano 4 Grudzień 2009 Autor Napisano 4 Grudzień 2009 Jak słusznie zauważył Vivaldi miałem na myśli raczej maksymalnie dobry sprzęt,a co za tym idzie rownież inny przedział cenowy...
desmo_sm Napisano 5 Grudzień 2009 Napisano 5 Grudzień 2009 samgnus, ja mam ten sam dylemat, też chce cos lepszego kupić, jeżeli interesuje cię tez coś żelaznego to weź ten który ma odatkowo statyka, np Whites Prizm6T, sam się nad nim zastanawiam, brałem też pod uwage X-terre 505 lub 705.poczytaj mój wywód w tym wątkuhttp://www.odkrywca-online.com/x-terra-70-czy-soverign-gt-a-moze-co-innego,662187.html#662187i pomóż też doradzić
samgnus Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 Desmo_sm,Whitesy znam tylko cudze,bo sam nigdy nie kupiłem sprzętu tej firmy...Prizm 6T to chyba jednak pomimo statyka dość przeciętna wykrywka.Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika,że dobry dynamik spokojnie pociągnie militarkę na rozsądnych głębokościach(nie lubię kopać dołków głębszych niż 0,5 m...:)) ).X-70 to wg.mnie bardzo dobry i szybki sprzęt,ale problem polega na tym,że mam go od ponad trzech lat i szukam...no własnie czego ?! chyba potrzebuję po prostu zmiany,a przy okazji podświetlanego wyświetlacza no i oczywiście w miarę możliwości jeszcze lepszych osiągów.Ostatecznie po długich namysłach sam doszedłem do wniosku,że X-70 zostawię sobie na tzw.szybkie rekonesansy,a dokupię E-traca,którym można ponoć nieżle poprawiać po innych.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.