chemik3 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 WitamWszystkie guziki znalezione w kraju. Co do pierwszego to nie jestem pewien czy jest to guzik czy jakiś inny element, widoczny krzyż jest wtopiony
chemik3 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 drugi guzik na pewno cywilny ale czy można określić okres, nie posiada żadnych sygnatur, rozmiar mniej więcej 2gr
chemik3 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 wielkość ok 5gr i również nie posiada sygnatur
chemik3 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 ten natomiast znaleziony w pobliżu okopów I wojennych ale nie wiem czy nie jest on starszy
chemik3 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 co do tego to nie mam pewności czy jest to guzik, znaleziony na pruskich stanowiskach I-wszo wojennych
chemik3 Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 i druga stronaDziękuję za każdą informacjęPozdrawiam
Martian Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Jak na moje oko to wszystkie pochodzenia niemieckiego(szeroko pojęte) oprócz tego inkrustowanego który może pochodzić z XVII-XVIII, reszta może być ok poł i końca XIX ten ostatni nie mam pojęcia....
8total4 Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 http://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum24/p5020064.jpgpoczątek XVIII do początku XIX włącznie..niekoniecznie niemieckie..na ziemiach angielskich występują takie i analogiczne, mosiężne i z pewteru oraz brązu arsenowego.ostatni także przełom XVIII i XIXw.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.