Gutek Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 Trafione na carskich pozycjach. Jedyne co przychodzi mi do głowy to jakaś samoróbka licznego znaku. Proszę o sugestie na temat tej blaszki. Napis z blaszki brzmi następująco: IРОСТОВСКI ВАСИЛЬ НАНОВА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek Posted December 2, 2009 Author Share Posted December 2, 2009 Czy to nie będzie przypadkiem ten pułk? 2-й гренадерский Ростовский Его Императорского Высочества Великого Князя Михаила Александровича полкczy orientuje się ktoś gdzie ten pułk brał udział Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 A jak połączyłeś ten pułk z tym, co jest wydrapane na blaszce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek Posted December 2, 2009 Author Share Posted December 2, 2009 Na blaszce pisze Rostowski (tylko to i" mi się na końcu РОСТОВСКI nie podoba, raczej powinno być и)tylko ten pułk jest z tej miejscowości. Z przodu może być 1 czyli pierwsza rota. Reszta to imię i nazwisko soldata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Gutek
Trafione na carskich pozycjach. Jedyne co przychodzi mi do głowy to jakaś samoróbka licznego znaku. Proszę o sugestie na temat tej blaszki. Napis z blaszki brzmi następująco: IРОСТОВСКI ВАСИЛЬ НАНОВА
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.