zbyniek Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 Witam, kupiony za 5zł taki krzyżyk. Orginał czy Kopia, jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyniek Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihura Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 A ty jak myślisz? Na moje oko ok. Tylko kółko staciło swoją kulistość.pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyniek Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 No właśnie nie wiem co o nim sądzić, wygląda dość realistycznie, ale jak wypowie się fachowiec to będzie lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Najlepiej porównać z oryginalnymi, tutaj masz parę sztuk w dobrym rozmiarze...http://www.militariainfo.de/533147967c0a57a01/533147967c0ab6508/04317f99ce0f0c407.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyniek Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Szczerze mówiąc dalej nie wiem co o nim sądzić, przejrzałem wszystkie fotki z linku, wydaję się że to orginał, ale jeszcze czekam na jakieś odpowiedzi.pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo.wpl Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 LOL, no dziwne... sam mam taki i mam też wątpliwości... albo jakieś produkcję innych firm albo nie wiem... MI wygląda ten na nawet dobry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZZ Posted December 2, 2009 Share Posted December 2, 2009 Zbyt zmaltretowany i wytarty na kopię, korozja żelaznego rdzenia, moim zdaniem OK!Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO335 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 ostatnio wylicytowałen na allegro żelazny krzyż i orzełek niemiecki chciałbym wiedzieć co to za wersja i czy orginał Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 to teraz o to pytasz ?poprosimy o fotki Link to comment Share on other sites More sharing options...
chemik3 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 a na tym kółku są znaki producenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HASAG40 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 witam krzyż wygląda dobrze kolego zbyniek chociaż po tych fotkach to można sobie gdybać krzyż powinien składać się z trzech częsci ramka srebrna i stalowy rdzeń a kółko chyba jest prostowane:-)są jakieś bicia na kółku? za 5zeta nawet za taką kopię by się opłaciło dobry interes zrobiłeś:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyniek Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 Kotlet...HASAG40, żadnych bić nie ma, dla tego pytałem. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
HASAG40 Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 witam ja osobiście trafiłem 3szt.ekII i jedną ek1 z pierwszej wojny i wszystkie były sygnowane ekII na kółeczku u ciebie może to efekt wytarcia?lub niedobicia?lub może poprostu niesygnowany niektóre bicia są naprawde tak słabo widoczne że trzeba niekiedy wytężyć ostro wzrok lub użyć nawet lupy więc dobrze popatrz może coś tam jednak będzie a samo kółko w twoim krzyżu jest aprawiane"więc nie wiadomo nawet czy to od tej sztuki?nie jestem specem od krzyży ale sam krzyżyk wygląda dobrze patrząc na te fotki pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.