Skocz do zawartości

Ace 250 albo ...

TheMan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeżeli ma to być sprzęt tylko na kolorek , to polecam f2.
Sprzęt lekki i prosty w obsłudze,sam używam teraz ok 770 zł i zostaje jeszcze na dobre akumulatorki.
Napisano
hi
jak nie musisz miec piszczalki JUZ i mozesz przypilnowac" allegro czy ogloszenia na portalach odkrywkowych to w twoim zasiegu sa uzywane (nawet na gwarancji) np tesoro cibola czy rutus proxima. oba zdecydowanie glebsze od dosc plytkiego kanarka. mi osobiscie bardziej pasuje proxima (wyswietacz, wielotonowosc...) a jej mixerkiem jestem zauroczony.
Napisano
Z tych 2 to chyba nie ma się co zastanawiać. Oczywiście Proximę. Chyba że dla dziecka, wtedy kanarek będzie lepszy.
Ale Proxima tylko używana. W tej cenie z nowych kolorkowców to jeszcze chyba tylko F2 i Prizm III (obydwa chyba lekko >1000zł). Jeśli nie Proxima (z powodu wyższej ceny), to Prizma bym kupił.
Napisano
Dołoże te 300zł do nowej proximy. Tylko nie wiem czy poradze sobie z ustawieniami na kolorek... W kanarku to tylko przełączanie między jewerly itp. a jak to jest z proximą?
Napisano
hi
nie boj zaby... poradzisz :)
strojenie do gruntu jest baaardzo proste, ustawisz na poczatek tryb dynamik, czulosc na max lub ciut mniej, dyskryminacje tak zeby odrzucilo ci zbedne zelaztwo i w pole...
ja ustawiam dyskr. na -90 bo lubie wiedziec co jeszcze jest pod ziemia ale to tylko moja wydumka. choc przy nowym sprzecie to moze byc dobry sposob na jego poznanie.
Napisano
A jest możliwość ustawienia rutusa tylko na metale szlachetne? (złoto, srebro). Mam w okolicy teren w którym może być coś konkretnego zakopane, ale jest mocno zaśmiecony. Chodziłem z moim pierwszym wykrywaczem PROTONEM ;) to pełno sygnałów ale sam złom wyskakiwał.
Napisano
Wykrywacz nie wykrywa metalu tylko zmiany przewodności, a więc pośrednio metal. Tak więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nie da się. Albo inaczej: da się, ale tylko z pewnym przybliżeniem i z licznymi ograniczeniami osiągniętych rezultatów. Dotyczy to wszelkich detektorów metali.

Nie bój się Proximy. ACE komplikacją można porównać do prostej pralki automatycznej, a Proximę do tej samej pralki z dodaną opcją regulacji prędkości wirowania. Te sprzęty mają minimalną możliwą ilość ustawień. Jeśli jesteś pojętny nie mniej niż przeciętny szympans, to sobie poradzisz :]
Napisano
Z instrukcji wyczytałem, że jeśli ustawimy dyskryminację wybiórczą na +50 to nie będzie on pokazywał kapsla od wódki ale także odrzuci drobne, srebrne monety ... Tak więc trzeba kopać ;] Przynajmniej nie będzie trzeba kopać żelaznych drutów i gwoździ ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie