Skocz do zawartości

Przesiadka" z X-terry 50 na X-terre 705.

Zwierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Zamierzam zakupic 705-tke.
Od kilku sezonow smigam na 50-tce.I teraz zamierzam sie przesiąść".Mniej wiecej znam temat ale prosiłbym naszych fachowców od wykrywek o odpowiedzi.
Jak sie ma zasieg 50-tki do 705-tki?I co zyskam po owej przesiadce".

Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Szerszą skalę dyskryminacji, co się z tym wiąże dokładniejszą. Lepszy zasięg, co da Ci nawet przesiadka na x70tke, w 705 jeszcze lepszy(Ci co mają x505 mówią że zasięg zbliżony do x70), prospecting który jest użyteczny na metale(funkcja ironmask), jakiś bajerek z pinpointem chyba doszedł(2 tryby?), no i szersze skale nastawów(strojenia do gruntu, noisecancel). Ja tam dalej mam x50 a jako drugi exploSE, sprawdza mi się ten zestaw 50 do szybkiego rozpoznania, a jak sie cos pokazuje to wkraczam z cięzkim sprzętemxD
Napisano
Mam wątpliwości,co do tego,że X-705 ma większy zasięg od X-70.Wydaje mi się,że w kwestii zasiegów nic się nie zmieniło pomiędzy tymi wykrywkami...a w zasadzie coś się zmieniło,tylko czy na korzyść nowej terry?!Miałem okazję całkiem niedawno porównać w terenie X-70 ze standardową cewką koncentryczną 7,5 kHz z nową X-705(cewka DD) i w moim subiektywnym odczuciu X-70 wypadał lepiej...ale to tylko moje odczucie.Nowy układ przycisków,dodanie jednego wzorca dyskryminacji,rozszerzenie skali dyskryminacji i podświetlenie wyświetlacza wg.mnie nie wniosło nic istotnego.Ponadto nie bardzo dowierzam w twierdzenie ,że X-505 ma obecnie osiągi X-70,choć tego nie sprawdzałem...czy takie twierdzenia nie są przypadkiem pobożnymi życzeniami posiadaczy X-505 ?!Ale podkreślam raz jeszcze,że to tylko moje subiektywne spostrzeżenia. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie