Skocz do zawartości
  • 0

gąsienica niemiecka??

vojtaz2

Pytanie

Napisano

witam dziś trafiłem na strzępy jakiegoś pojazdu, po prawej widać kawałek gumy który zresztą znalazłem w hełmie wykopanym, a z lewej jakiś pojemnik po zapalniku.proszę o identyfikacje

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
te dwie gąski do od szkopa, maulier" albo coś w ten deseń,
niestety nie pamiętam nazwy i pisowni,ale szkop na 100% mam identyczne 4sztuki ze szpilkami.
pozdro
Napisano

bingo! moje gąski i opis jaki dostałem gdy daawno temu wsadziłem je do ID:

To są gąski od muła, czyli maultiera, a także do 15 cm panzerwerfer 42 Sf(sd Kfz 4/1) czyli muł opancerzony z wyrzutniami rakiet, pasowały też do Pzkpf II."

pozdro

Napisano
kawałek gumy może być fragmentem kołnierza na koło od pojazdu gąsienicowego,np od tego samego od którego są gąski,
pojemnik po zapalniku zbyt kiepskie foto jak dla mnie,zlewa się z moro"podłogi...
pozdro
Napisano
To większy kielich niż do kwk 40 (wym 11,5 x 9).
Pewnie tuba od Kwk 42 - http://wehrmachts.kisten.free.fr/75mm_kwk42_cont_2.htm

A tutaj tuba Kwk 40 gdzie masz ten kielich sfotografowany:
http://wehrmachts.kisten.free.fr/75mm_kwk40_cont_2.htm

Pozdrawiam.
Napisano

witam dziś trafiłem na strzępy jakiegoś pojazdu, po prawej widać kawałek gumy który zresztą znalazłem w hełmie wykopanym, a z lewej jakiś pojemnik po zapalniku.proszę o identyfikacje

Napisano
pojemnik(nosidło) na zapalnik wg mnie,ale niech wypowiedzą się znawcy, guma na bank od kółka ale od jakiego ciężko mi powiedzieć,no chyba że była bardzo blisko od gąsek...
pochwal się fotką hełmiku :)
pozdr
Napisano
niach niach... ładny fant ten hałer:)
gratuluje,ja od 3lat marzę o niemieckim hełmiku,ale takim własnym,wykopanym i znalezionym osobiście,i cholera nigdy jeszcze nie trafiłem,inne fanty tak,ale nocnika nigdy:P
pozdro
Napisano
nie będę cię drażnił ale to już mój 9 hełm w tym roku, nawet jeszcze lepsze znajdowałem, jeden pod ziemią wisiał na cegle, fasunek stan super max, numer rozmiaru był widoczny i sznurek się zachował

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie