ahawedrim Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 witamczy ktoś jest zorientowany czy cokolwiek leży na dnie nad zalewem w janowie lubelskim-okolice pozdrawiam
felczer Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Na dnie zalewu to parę ton ciężarków ołowianych, główek jigowych i blach. Sam parę kilo tam zostawiłem. Pozdrawiam
edelmano Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 hej no sam jestem ciekaw czy tam faktycznie cos jest bo słyszałem jakies opowiastki na ten temat ale to bardzo dawno było a byc moze ze sie cos teraz juz zmieniło moze ktos coś znalazł tam teraz niewiem trudno mi cokolwiek mówic bo tak jak pisałem było to dawnoa co do tych ciezarkow to równiez ze dwa tam zostawiłem jak byłem na rybach , prawdopodobnie były zatopione jakies maszyny trudno powiedziec co pod koniec 1944 a zdrógiej strony to niewiem czy to prawda czy tylko takie ludzkie wymyslone opowadania rozmawiałem kiedys z kilkoma starszymi osobbami tam no i cos tam wspominali ale niewiem czy im wiezyc czy nieo zadnych dowodów nato nieznalazlem ze coś tam było oprócz tego ze było tam tylko moze ze trzy puste łuski i nic wiecej pozdrawiam .
ahawedrim Napisano 28 Listopad 2009 Autor Napisano 28 Listopad 2009 dzieki kolegomam zamiar to sprawdzić coś koło kwietnia narazie cienko stoję z urlopem,planuję zostać tam kilka dni dosyć duż teren do przeczesania a niemam żadnych namiarów.pozdrawiam
edelmano Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 hej jest tam niedaleko taki stary lasek chciałem tam połazic ale czasu zabrakło tam to miejsce moze sie okazac strzalem w 10 pozdr
edelmano Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 a dokladniej to takie krzaczki tam juz zostały ten las znajdował sie jesli patrzac na mame to bedzie u góry zalewu to satam teraz krzaczki i drzewa pojedyncze , no i łaki i wlasnie polecał bym te łączki tam kilka osób terz wskazywało na rózne pozostałesci pozdr
01dalton Napisano 30 Listopad 2009 Napisano 30 Listopad 2009 A może trzeba najperw się dowiedzieć kiedy powstał zalew ? 1944 roku to na dnie zalewu krowy się pasały ;). Felczer napisał prawde co jest w tej chwili na dnie zalewu :). Miejscówka jest już od dłuższego czasu eksploatowana . Pozdr.
01dalton Napisano 30 Listopad 2009 Napisano 30 Listopad 2009 A może trzeba najperw się dowiedzieć kiedy powstał zalew ? 1944 roku to na dnie zalewu krowy się pasały ;). Felczer napisał prawde co jest w tej chwili na dnie zalewu :). Miejscówka jest już od dłuższego czasu eksploatowana . Pozdr.
Blitzkrieg Napisano 30 Listopad 2009 Napisano 30 Listopad 2009 'Toś błysnął' kol. edelmano hahaha I się dziwić że egonowi nerwy puściły...
JohnLJA Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 W zalewie janowskim to raczej nic ciekawego nie znzjdziecie gdyż powstał gdzieś w latach 60 XX wieku w dodatku co kilka lat jest czyszczony. Szanse na znalezienie tam czegokolwiek po za śmieciami są więc nikłe. Niedaleko zalewu jest nieczynna strzelnica ale też współczesna, więc na jakieś drugowojenne fanty w najbliższej okolicy zlewu niema się co nastawiać.
01dalton Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 niestety ale się mylisz ;) . W okolicy zalewu trafiłem na rupiecie z 1939,I wojny , oraz nawet chyba coś z okresu powstania styczniowego .Za to w okolicy janowa nawet pozostałoći po niemieckiej broni pancernej sie trafiaja ( chodzi o kotki ;) z 1944 . Pozdr.
01dalton Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisze jedynie - że kiedyś tak dla jaj chodziłem z samego rana po plaży koło zalewu przed górką i orócz współczesnych moniaków trafił sie rubel 1895 , oraz kilka sztuk posisków ołowianych to skałkowców . Momoty juz są dobrze przetrzepane - ale czasami coś tam się jeszcze trafia w okolicach ;).Ostatnio jak byłem 2 lata temu to pod Szklarnią ruski sztyk mi wyszedł. Pozdr
01dalton Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisze jedynie - że kiedyś tak dla jaj chodziłem z samego rana po plaży koło zalewu przed górką i orócz współczesnych moniaków trafił sie rubel 1895 , oraz kilka sztuk posisków ołowianych to skałkowców . Momoty juz są dobrze przetrzepane - ale czasami coś tam się jeszcze trafia w okolicach ;).Ostatnio jak byłem 2 lata temu to pod Szklarnią ruski sztyk mi wyszedł. Pozdr
JohnLJA Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Co do Momot Porytowego Wzgórza i Ujścia to rzeczywiście rejon dość mocno eksploatowany przez poszukiwaczy.Pod koniec lat 80 i na początku 90 ludzie tam sporo ciekawych rzeczy wyciagali, niestey znam to tylko z opowieści. Dokładne przeczesanie Lasów Janowskich było by raczej ciężkie do zrealizowania ze wgledu na spory obszar oraz występowanie w tym rejonie kilku rezerwatów przyrody i parków krajobrazowych gdzie jak wiadomo kopać nie wolno.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.