Camiusss Napisano 24 Listopad 2009 Autor Napisano 24 Listopad 2009 Witam.Znalazłem klamrę lub blachę.Chyba jest pocztowa.Może ktoś mi podpowie co to jest ? Dziękuję pozdrawiam.
abcd Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 To identyfikator z numerem służbowym pracownika poczty i telegrafu ,mógł być noszony na czapce albo przy mundurze (jakie wymiary przedmiotu?),widnieje na nim napis po rosyjsku (chyba)Awgustowskij .........,zaprezentuj lepsze zdjęcie lub przynajmniej przepisz napis z blachy.
abcd Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Zapewne bądzie to Awgustowskij Ujezd czyli powiat Augustowski.
Camiusss Napisano 24 Listopad 2009 Autor Napisano 24 Listopad 2009 wymiary 11cm x 7,5cm. A pisze: AWGUSTOWSKJI U.ZD ( ta jedna litera nie jest mi znana ) I znajdują się na nim liczba: 338.Pozdrawiam.
abcd Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 To jak na czapkę przyduża ,pewno był noszona przyszyta do munduru.
Pytanie
Camiusss
Witam.
Znalazłem klamrę lub blachę.Chyba jest pocztowa.
Może ktoś mi podpowie co to jest ?
Dziękuję pozdrawiam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.