Skocz do zawartości

Wypożyczalnia Lublin.

BananowyObcas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam w temacie i jednocześnie chciałem się przedstawić na forum, mam na imię Michał, i będę zaczynał przygodę z wykrywaczem. No ale nie w tym temacie na to miejsce. Otóż szukam odpowiedzi gdzie mogę znaleźć wypożyczalnie wykrywaczy w Lublinie, przeszukując forum znalazłem tylko iż ktoś ogłasza się w anonsach lubelskich, takowe kupiłem, i wtorkowe i piątkowe. Ale w żadnych nie było.
Dlaczego szukam? Otóż pomyślałem ze kupię wykrywacz, zdecdowałem się już na Garretta 250, ale kiedy opowiedziałem o tym swojemu wujkowi, zaproponował że kupimy coś lepszego na spółę. ;)
Czytałem dużo, tak dużo że po tych 3 dniach znam chyba wszystko co polecacie bądź nie, i wybrałem Minelaba x terra 70/705 Bo uważany jest za wykrywacz uniwersalny, a ja mam chęć na kolorki zaś wujek woli militaria. Jako że nie jest to bagatelna kwota dla mnie i niego, chcieliśmy najpierw wypożyczyć sprzęt na kilka dni i go wypróbować. Sprawa jest taka że ja i tak i tak kupię wykrywacz, kwestia tylko żeby wujaszka namówić na lepszy co by i mi się po prostu opłaciło. ;))
Mam kilka obiecujących miejscówek na których żaden zamiatacz nie chodził, ponieważ te grunty są moich rodziców i są strzeżone przez mego psa. ;) Do tego znalazłem masę karczm, folwarków, i dworków w mojej okolicy. Ponoć prawie wszystkie są jeszcze dziewicze. ;))

Przepraszam że się tak rozpisałem...
Oto główne pytanie:

Gdzie znajdę wypożyczalnię wykrywaczy w Lublinie?
Napisano
Lepiej poszukaj wśród poszukiwaczy kogoś kto da Ci się tym pobawić na wspólnej wyprawie. Za rozdziewiczenie terenu i parę moniaków :) Na Poszukiwanie Skarbów w profilu ludzie umieszczają nazwę wykrywacza i musisz się odezwać do kogoś po prostu.
Druga rzecz - skoro nigdy nie chodziłeś z wykrywką to i tak nie będziesz miał porównania do niczego, x-terre możesz brać w ciemno.
Napisano
wiesz co też tak myślałem (jeśli chodzi o drugą część). Zdecydowałem się na x terre 70 i pojawiła się aukcja z safari za 2000 zł.. ;) pobiegłem kasę pożyczyć skombinować i co? 10 minut się spóźniłem.. Ale jestem zły... :))
Napisano
Moim zdaniem mylisz się. bo po podwórku i polach nikt mi na pewno nie grzebał. w okolicy widziałem JEDNĄ osobę z wykrywaczem, i to dawno temu. Ludzie również nikogo nie widzieli, zatem na pewno nie będę pierwszy ale i na pewno tez nie byle ostatni. Znam miejsca których nie ma na mapach których mam wiele, skąd? Od ludzi...
Mieszkałem 4 miejscowościach i wiem gdzie mogę coś znaleźć, co jest pewną lokacją. Owszem widziałem pana których chodził z wykrywaczem w mojej okolicy, w miejscu gdzie była karczma, tylko że nie brał pod uwagę że tam była kopalnia. :) A tak to nikogo nigdy nie widziałem, a w wakacje bylem codziennie po kilka godzin w tych terenach praktycznie. ;)

Wcale nie muszę w to wierzyć co mówisz, ale możesz mieć i rację, choć z drugiej strony mogę przypuszczać że chcesz mnie zniechęcić bo sam jesteś z tych okolic i usuwasz konkurencję. ;))
Napisano
W okolicach Lublina nie ma już żadnych fantów. ZERO! Szkoda kasy na wykrywacz ;).

Nawet jeśli na tych Twoich miejscówkach, było już grzebane(a podejrzewam,że było) to spokojnie możesz poprawiać. Nigdy nie da się wszystkiego wykopać. Wiem, bo sam poprawiam po innych, pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie