Poganin Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 Znajoma chciała wyrzucic ze stryszku na smietnik bo jej zagracało,więc poprosiłem żeby tego nie robiła i sobie zabrałem. Od czgo mogła byc ta maszynka.... do mielenia raczej na pewno nie,jakas wirówka do miodu może, albo od czego innego...
8total4 Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 maszynka do nabijania flaków mięsem, czyli do robienia kiełbas?pozdro.
kopijnik2 Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 nie ...odśrodkowy separator tłuszczu...
8total4 Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 racja..od góry była by niepraktyczna w tym co mowilem.pozdro.
niechludow Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 centryfuga jak nic. Mieliśmy podobną na Mazurach
wybuch Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Zdaje mi się,że jest to część od pompy wodnej używanej w gosp. domowych.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 14:37 17-11-2009
Begin Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 http://bobrownikinadprosna.pl/slownik/index.php?title=CenterfugaWirówka, oddzielająca śmietanę od mleka.
Poganin Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 macie racje,że cos związane z wirowaniwm mleka.. Ta pani co mi to dała mówiła ,że do tego są jeszcze jakieś miski i inne a^la talerzyki (podobne jak na zdjęciu od kol. z poprzedniego postu). Więc wiem,jak już się to zwie i że do robienia śmietany.. dzięki
Poganin Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 Znajoma chciała wyrzucic ze stryszku na smietnik bo jej zagracało,więc poprosiłem żeby tego nie robiła i sobie zabrałem. Od czgo mogła byc ta maszynka.... do mielenia raczej na pewno nie,jakas wirówka do miodu może, albo od czego innego...
Poganin Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 od spodu ale już z zamknięciem. Troche części jej jeszcze brakuje, ale jak znajdzie to też zabiorę, lecxz najpierw chcę dokładniej ustalic od czego to..
Pytanie
Poganin
Znajoma chciała wyrzucic ze stryszku na smietnik bo jej zagracało,więc poprosiłem żeby tego nie robiła i sobie zabrałem. Od czgo mogła byc ta maszynka.... do mielenia raczej na pewno nie,jakas wirówka do miodu może, albo od czego innego...
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.