rittenvonleeb Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 Znalazłem takową saperkę, nie posiada żadnych sygnatur, jakie to lata? WH? WP?Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
kowalinho Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 Hmm, prawie mnie przekonaliście chłopaki, już niewiele brakuje :-)
rittenvonleeb Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 Znalazłem takową saperkę, nie posiada żadnych sygnatur, jakie to lata? WH? WP?Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
rittenvonleeb Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 Rozumiem, że druga wojna. Dzięki za pomoc.
8total4 Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 w gratis byl do nich zielony parciany pokrowiec/ramka.pozdro.
kowalinho Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 Całe życie słyszałem, że to polskie powojenne cywilne łopatki - łatwe do rozpoznania przez 3 nity. Znaczy się - bzdury słyszałem?
8total4 Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 podobne są do siebie oba warianty :)sowiety i PL cywilne.pozdro.
szczurek_1979 Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 kol Kawalinho... jak wiesz po zakończeniu 2wśw Polska była pod przemożnym wpływem wielkiego brata ze wschodu także logicznie rozumując wielki brat powiększył swój ryne zbytu na swoje towary więc takie rzeczy jak łopatki wojskowe których naklepali pewnie w milionach sztuk trafiły po pewnym czasie na rynek cywilny" i zapewne w tamtych ciężkich czasach nie marnowano by takiego towaru... sam nie tak dawno namierzyłem na skupie złomu ok.3000szt samych stylisk do rosyjskich łopatek, właściciel złomu mówił że trafiły do niego po likwidacji jakiegoś starego magazynu po GS czy czegoś podobnego i że to ruska stal. Fakt faktem, odkupiłem od niego parę szt a jednej dorobilem trzonek i sam ganialem zamiast saperki i jak 2 lata temu ją naostrzyłem tak na ostrzu nie ma śladu zużycia a kopię przeważnie w lasach czyli raczej w ciężkim terenie... jak będę mił chwilkę czasu to zrobię zdjęcia całości i sygnatur wybitych na stylisku... pozdro...sorki że się tak rozpisałem ;-))
Pytanie
rittenvonleeb
Znalazłem takową saperkę, nie posiada żadnych sygnatur, jakie to lata? WH? WP?
Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.