Skocz do zawartości
  • 0

Co to za saperka?

rittenvonleeb

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kol Kawalinho... jak wiesz po zakończeniu 2wśw Polska była pod przemożnym wpływem wielkiego brata ze wschodu także logicznie rozumując wielki brat powiększył swój ryne zbytu na swoje towary więc takie rzeczy jak łopatki wojskowe których naklepali pewnie w milionach sztuk trafiły po pewnym czasie na rynek cywilny" i zapewne w tamtych ciężkich czasach nie marnowano by takiego towaru... sam nie tak dawno namierzyłem na skupie złomu ok.3000szt samych stylisk do rosyjskich łopatek, właściciel złomu mówił że trafiły do niego po likwidacji jakiegoś starego magazynu po GS czy czegoś podobnego i że to ruska stal. Fakt faktem, odkupiłem od niego parę szt a jednej dorobilem trzonek i sam ganialem zamiast saperki i jak 2 lata temu ją naostrzyłem tak na ostrzu nie ma śladu zużycia a kopię przeważnie w lasach czyli raczej w ciężkim terenie... jak będę mił chwilkę czasu to zrobię zdjęcia całości i sygnatur wybitych na stylisku... pozdro...

sorki że się tak rozpisałem ;-))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie