Skocz do zawartości

Obchody 11 listopada w Łodzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Fakt ze tamat juz przebrzmialy.Ale.Panie Bolas slimaki na kocach strzelcow rekonstruktorow 28 psk- rozpacz!Spojrz na ta fotke(16 od gory) Brak czasu?Czy pewne grupy sa tylko medialnie w tzw gebie mocne? ps.odelew raz na rok tez mozna podmalowac.
pozdrawiam

Witam serdecznie ;)
Panie polska1, popatrz Pan na fotki oryginalne z 1939 roku i Pan się czepiaj wtedy!!!>
A wiesz Pan, że w sierpniu wydano naszym, polskim żołnierzom do spodni krótkich* opinacze?!!!
No, nie wszystkim oczywiście, ale zdarzały się takie przypadki!
I co byś Pan powiedział, jakby chłopaki na rekonstrukcji wystąpili w spodniach krótkich z opinaczami zamiast owijaczy?
Wyglądaliby jak jacyś Jugosłowianie albo inni Grecy!?!
*- mam nadzieję, że Pan Panie polska1 wiesz Pan co to są Spodnie Krótkie, w odróżnieniu od Spodenek.

pzdr

Uwaga użytkownika krzychala byłaby i nawet ciekawa merytorycznie, ale po co zaraz taka skala emocji? Czy na prawdę na zaczepki trzeba od razu odpowiadac agresją? Ostrzegam przed pyskówką w tym wątku bo trafi do kosza, a główni uczestnicy zostaną ominowani"

kolego Krzyhal- poruszylem te sprawe bo wiem ze to jest Wasze niedopatrzenie grupowe a nie proba odtworzenia prawdy historycznej.Ale jezeli przedwojna 28 psk tak wlasnie wygladal na defiladach- zwracam honor!Uwazam ze o stan mej wiedzy w tym temacie mozesz byc spokojny!
pozdrawiam

Sorry Panowie, ze skruchą przyznaję, że mnie trochę wczoraj poniosło. Przepraszam zwłaszcza Kolegę polska1.
Nie chciałem nikogo urazić.
Czasem człowieka poniesie, zwłaszcza jak się uprzednio wprowadzi w odpowiedni nastrój ;)
A tak na marginesie, nie jestem członkiem żadnej grupy rekonstrukcyjnej.

pzdr

• 2 weeks later...
Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników , którzy to brali udział w Święcie Narodowym w dniu 11 Listopada w Łodzi. Brawo Panowie . Pozdrowienia i podziękowania dla Strzelców Kaniowskich .
Panie Krzyhal zyskał pan uznanie swoimi przeprosinami.

Pozdrawiam AK Wilczur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie