motylanoga Napisano 11 Listopad 2009 Autor Napisano 11 Listopad 2009 Witam. Prosze o więcej informacji odnośnie guzika na załączonej fotografii. Średnica 24 mm, materiał miedź. Awers - orzeł jednogłowy. Sygnatura: Mincheimer Junior War.Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. Dziękuję i pozdrawiam
motylanoga Napisano 11 Listopad 2009 Autor Napisano 11 Listopad 2009 rewers z sygnaturą. Pozdrawiam raz jeszcze. G
Nepfalin Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Ten guzik pochodzi z czasów Królestwa Polskiego .Sygnatura wygląda na Muncheimera juniora z Warszawy,który był producentem. Prosze mnie poprawic jesli się myle.
8total4 Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 cyt z ksiazki Dawne Guziki Polskie":Generałowie, adjutanci, sztab główny, sztab kwat. gen., oficerowie na reformie, korpus kadetów i administracya wojenna, mieli guziki białe (srebrne lub posrebrzane) z orłem. (Rys. 26 do 36)."w.g. mnie twój to ta odmiana:http://buttonarium.eu/publikacje/rys_27.jpggratulacje kolejnego fajnego guzika motyl.pozdro!
Raned Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Guzik na pewno nie jest miedziany, jest to prawdopodobnie alpaka lub mosiądz (oba są stopami miedzi).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.