lysytyp Napisano 11 Listopad 2009 Autor Napisano 11 Listopad 2009 Witam serdecznie Prosze o pomoc w wyborze nowego patyka ,w głowie mętlik ale skłaniałbym się ku F5, a z drugjej strony... omega wygląda na bardziej prostą w obsłudze. Nie wiem doradźcie
prawda Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 teknetics omega to świeży sprzęt i myślę że z parę wykrywaczy pracuje w Polsce {może się mylę}ale czy ktoś z tych osób odedzwie się to nie wiadomo. natomiast F5 to popularny sprzęt i chwalą sobie go w terenie.
Raned Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Nie jestem tutaj może osobą całkowicie obiektywną, ale są to elektronicznie bardzo podobne wykrywacze z tym że Omega jest ładniej zaprojektowana. Różnice to innego rodzaju wysięgnik górny, inna obudowa elektroniki, Omega jest zasilana jedną baterią 9V, F5 dwoma, F5 ma oddzielnie rgulowany Threshold i czułość w Omedze jest to zintegrowane razem, Omega ma bardziej stabilne odczyty ID niż F5.
maxim026 Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 jakie porównanie???????? na co na blache stalową z półtora metra??? czy na moniaka ???????????/ ale proxima raczej niema porównania , przynajmniej co do kolorku, jest to jeden z najlepszych wykrywaczy na rynku i najbardziej czuły
beaviso Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 Maxim, otwórz oczy! :) Na rynku jest wiele wykrywaczy co najmniej tak samo czułych" na kolorki, a przy tym z dużo lepszymi możliwościami separowania celów i z lepszą dyskryminacją.Lysytyp, wybór między Tek Omega a F5 powinien sprowadzać się zasadniczo do wyboru między klasycznymi pokrętłami (F5), a owocześniejszym" rozwiązaniem panelu (Omega). Warto rozpoznać też kwestie serwisowe - który łatwiej naprawić w Polsce (tego nie wiem). 300-400 zł różnicy przy zakupie też piechotą nie chodzi.M.
KRASNALEK Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 Maxim piszesz ie ma porównania" masz na myśli PROxime na + czy -
Raned Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 Radzę przeczytać tytuł wątku i ewentualnie założyć swój własny.
maxim026 Napisano 13 Listopad 2009 Napisano 13 Listopad 2009 lysytyp powiem ci tak jak ja bym miał wybierac to wybrał bym Omege 8000 .osoby co posiadaja omego 8 to sobie je chwalą.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.