Skocz do zawartości

Teknetics Omega 8000 czy Fisher F5

lysytyp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie
Prosze o pomoc w wyborze nowego patyka ,w głowie mętlik ale skłaniałbym się ku F5, a z drugjej strony... omega wygląda na bardziej prostą w obsłudze.
Nie wiem doradźcie
Napisano
teknetics omega to świeży sprzęt i myślę że z parę wykrywaczy pracuje w Polsce {może się mylę}ale czy ktoś z tych osób odedzwie się to nie wiadomo. natomiast F5 to popularny sprzęt i chwalą sobie go w terenie.
Napisano
Nie jestem tutaj może osobą całkowicie obiektywną, ale są to elektronicznie bardzo podobne wykrywacze z tym że Omega jest ładniej zaprojektowana. Różnice to innego rodzaju wysięgnik górny, inna obudowa elektroniki, Omega jest zasilana jedną baterią 9V, F5 dwoma, F5 ma oddzielnie rgulowany Threshold i czułość w Omedze jest to zintegrowane razem, Omega ma bardziej stabilne odczyty ID niż F5.
Napisano
jakie porównanie???????? na co na blache stalową z półtora metra??? czy na moniaka ???????????/
ale proxima raczej niema porównania , przynajmniej co do kolorku, jest to jeden z najlepszych wykrywaczy na rynku i najbardziej czuły
Napisano
Maxim, otwórz oczy! :) Na rynku jest wiele wykrywaczy co najmniej tak samo czułych" na kolorki, a przy tym z dużo lepszymi możliwościami separowania celów i z lepszą dyskryminacją.
Lysytyp, wybór między Tek Omega a F5 powinien sprowadzać się zasadniczo do wyboru między klasycznymi pokrętłami (F5), a owocześniejszym" rozwiązaniem panelu (Omega). Warto rozpoznać też kwestie serwisowe - który łatwiej naprawić w Polsce (tego nie wiem). 300-400 zł różnicy przy zakupie też piechotą nie chodzi.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie