Saurus Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 Przedstawiam fotki , może ktoś powie co to a medalion jeśli nim jest...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 00:14 11-11-2009
Saurus Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 fotka z drugiej strony...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 00:15 11-11-2009
tyfus Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 dla autora wątku, uwaga na przyszłośćw tytule wątku używamy również małych liter oraz nie nadużywamy znaków interpunkcyjnych (wystarczy użyć np. jednego znaku zapytania zamiast trzech).poza tym umieszczone przez ciebie foty, niestety nie są zbyt czytelne - są po prostu zbyt małe i nie wiem, czy ktoś będzie ci w stanie pomóc z ID tego przedmiotu-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 00:22 11-11-2009
aris12 Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Przy pomocą lupy w przeglądarce mogę stwierdzić,że jest to drobna i srebrna moneta z przylutowanym uszkiem, noszona zapewne jako medalik .Wizerunek Matki Boskiej i fragment napisu ,,Patrona H(ungaria)'' - Patronka Węgier potwierdzał by ten kraj.Podobnych wizerunków z wyobrażeniem MB na rewersie można doszukać się na wielu węgierskich monetach.Występowały bowiem przez kilka stuleci .Po sposobie bicia datował bym na XVI - XVII wiek.
Saurus Napisano 11 Listopad 2009 Autor Napisano 11 Listopad 2009 Zdecydowanie małe podałem zdjęcia, powodem była zbyt duża pojemność i sysem nie chcał ich wgrać..Mogę przesłać na meila w celu lepszego rozpoznania ale podkreślam nie jestem zainteresowany sprzedażą.Dzięki Aris12 , Twoja odpowiedź jest może być trafna.. obiekt pochodzi z 1671r. Dla jasności podam co mi udało śię rozczytać.Symbole avers; 1671 patrona II Revers;.a.g.e .hv.b a e x e Oczywiście jeśli dobrze rozczytałem....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.