Skocz do zawartości
  • 0

tabliczka

Yankess(Deutch Krone)

Pytanie

Napisano

Witam ostatnio wpadlem w posiadanie takowej tabliczki, prawdopodobnie upamietniajacej jakies wydarzenie.
bad polzin- wiem tylko ze to nazwa miejscowosci Połczyn zdrój, czy moglby mi ktos przyblizyc blizej historie tej balszki??
z gróry dziękuje. posiadam jeszcze równiez jeden fant o ktorego identyfikacje bym prosił.
M.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ostatnio wpadlem w posiadanie takowej tabliczki, prawdopodobnie upamietniajacej jakies wydarzenie.
bad polzin- wiem tylko ze to nazwa miejscowosci Połczyn zdrój, czy moglby mi ktos przyblizyc blizej historie tej balszki??
z gróry dziękuje. posiadam jeszcze równiez jeden fant o ktorego identyfikacje bym prosił.
M.

Napisano
Pierwsza to jakaś pamiątkowa tabliczka z tzw. pogoni za lisem" tj. tradycyjnych zawodów jeździeckich organizowanych również w Polsce np. 3 XI z okazji tzw. hubertusów.
Napisano
tak myslalem w zwiazku z ta ilustracja przedstawiona na jej srodku, interesujace, gdyz znalazlem ja prawie 80 km od tej miejscowosci, bardzo interesuje mnie tez druga fotka, w okolicy tych domuw jest sporo takich starych drzew jak przedstawionych nna zamieszczonej fotce
Napisano
Tekst starej niemieckiej piosenki - pierwszy wers
Am Brunnen vor dem Tore,
Da steht ein Lindenbaum:
Ich träumt’ in seinem Schatten
So manchen süßen Traum.

Piosenka ma kila zwrotek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie