michal1514 Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Witam ! przeszedłem się ostatnio po polu i taka kuleczka wyszła, średnica to jakieś 1,5 cm, jest dośc ciężka, nie wygląda na jakiś odlew bo jest nieregularna, może wiecie z czego to może być ?
michal1514 Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 Witam ! przeszedłem się ostatnio po polu i taka kuleczka wyszła, średnica to jakieś 1,5 cm, jest dośc ciężka, nie wygląda na jakiś odlew bo jest nieregularna, może wiecie z czego to może być ?
sebo_sek Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 A czy na tym polu coś się działo w I WŚ? Tez mam taką dużą kulkę i choć tylko jendą mam aż takich rozmiarów to mogę sobię rękę uciąć, że to szrapnel.Wiem na pewno, że kulki rosyjskie były większe od niemieckich.Pozdrawiam
sebo_sek Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 A kształt w pociskach szrapnelowych to rzecz bardzo umowna.
Pytanie
michal1514
Witam ! przeszedłem się ostatnio po polu i taka kuleczka wyszła, średnica to jakieś 1,5 cm, jest dośc ciężka, nie wygląda na jakiś odlew bo jest nieregularna, może wiecie z czego to może być ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.