fanatyk Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 to co na zdjęciu.myślałem ze to tubka ale za gruba ścianką jakieś 0,5mmpoza tym tam gdzie powinna być zakrętka siedzi coś co chyba jest ze stali - zeżarte.oznaczeniea|"coś takiego.obok znalazłem łuskę od Mausera - czeska. z VIII 1939 :-)
bjar_1 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Strzelali i z czechosłowackiej i z polskiej, francuskiej, angielskiej, jugosłowiańskiej i wielu innych ;)
fanatyk Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 to co na zdjęciu.myślałem ze to tubka ale za gruba ścianką jakieś 0,5mmpoza tym tam gdzie powinna być zakrętka siedzi coś co chyba jest ze stali - zeżarte.oznaczeniea|"coś takiego.obok znalazłem łuskę od Mausera - czeska. z VIII 1939 :-)
maro20 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 po ajęciu czechosłowacji niemcy przejeli ichnie zakłady zbrojeniowe zresztą tak jak i w innych podbitych krajach
michal16 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Można jeszcze dodać że Niemiecka z okresu II wś. pozdrawiam
Question
fanatyk
to co na zdjęciu.
myślałem ze to tubka ale za gruba ścianką jakieś 0,5mm
poza tym tam gdzie powinna być zakrętka siedzi coś co chyba jest ze stali - zeżarte.
oznaczenie
a|"
coś takiego.
obok znalazłem łuskę od Mausera - czeska. z VIII 1939 :-)
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.