fanatyk Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 to co na zdjęciu.myślałem ze to tubka ale za gruba ścianką jakieś 0,5mmpoza tym tam gdzie powinna być zakrętka siedzi coś co chyba jest ze stali - zeżarte.oznaczeniea|"coś takiego.obok znalazłem łuskę od Mausera - czeska. z VIII 1939 :-)
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Strzelali i z czechosłowackiej i z polskiej, francuskiej, angielskiej, jugosłowiańskiej i wielu innych ;)
fanatyk Napisano 8 Listopad 2009 Autor Napisano 8 Listopad 2009 to co na zdjęciu.myślałem ze to tubka ale za gruba ścianką jakieś 0,5mmpoza tym tam gdzie powinna być zakrętka siedzi coś co chyba jest ze stali - zeżarte.oznaczeniea|"coś takiego.obok znalazłem łuskę od Mausera - czeska. z VIII 1939 :-)
maro20 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 po ajęciu czechosłowacji niemcy przejeli ichnie zakłady zbrojeniowe zresztą tak jak i w innych podbitych krajach
michal16 Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Można jeszcze dodać że Niemiecka z okresu II wś. pozdrawiam
Pytanie
fanatyk
to co na zdjęciu.
myślałem ze to tubka ale za gruba ścianką jakieś 0,5mm
poza tym tam gdzie powinna być zakrętka siedzi coś co chyba jest ze stali - zeżarte.
oznaczenie
a|"
coś takiego.
obok znalazłem łuskę od Mausera - czeska. z VIII 1939 :-)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.