Tester27 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Witam mam problem z identyfikacja monety ktora zostala odnaleziona w fosie po dawnym zamku czy to jest złoto czy mosiądz z ktorego ona roku może pochodzic ???
Anarchista Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Niewiele widac na tym zdjeciu. Czyściłeś ją czymś czy taka wyszła? Jeśli te nierówności na powierzchni są skutkiem korozji to nie jest to złoto.
Gniewkos Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 ani mosiądz, a tym bardziej złoto tylko miedźpozdro!
8total4 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 nie to abym sie chcial klocic, ale ja bym sie tak nie rozpedzal z tym wizualnym identyfikowaniem metalu :)chyba ze ktos dysponuje magiczna rozdzka..pozdro.
8total4 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 ze nie jestes w stanie okreslic czy to mosiadz, miedz,braz czy jakis bilon..to ze zlotem nie jest - jest oczywiste..
pmf1 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 nie nie, gdzieś przeczytałem że na to co obstawiłem jest 1:7, a więc? Chociaż boratynki zawsze wychodzą ładne (starte ale nie utlenione) przy czym np fenigi czy też szelągi Augusta III czasami straszne, magia jakaś?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.