filipe75 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Proszę o identyfikację tego orzełka . według mnie to przysposobienie wojskowe kobiet . A co Wy myślicie ?
Jacek.Ant. Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Już też kiedyś dawałem to do identyfikacji-bez żadnego odzewu.Na pewno podałeś prawidłowe wymiary,bo jeśli tak to mój jest troche większy bo ma 35mm szer. i 32mm wys.Uważam że postac na rysunku to młody mężczyzna.Na moim przedmiocie,centralnie z tyłu jest przylutowane druciane uszko jak w guziku.Może to pomoże w identyfikacji.
filipe75 Napisano 6 Listopad 2009 Autor Napisano 6 Listopad 2009 Proszę o identyfikację tego orzełka . według mnie to przysposobienie wojskowe kobiet . A co Wy myślicie ?
kopijnik2 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 tak - to zupełnie nie myślimy...mundur ze stójką, dwadzieścia parę lat, medale, bydzie książę...orzeł jednogłowy wyklucza Rosję i Austrię...
abcd Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Raczej nie u dołu winna być tarcza z literami , na twoim kontynuują sią skrzydła, jaka wysokość? ,orły PWK były bite tylko w 2 rodzajach wysokości, 34 mm na nakrycia głowy oraz 20 mm do patek.
abcd Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Skoro orzeł jest mosiężny to go czujnie nagrzej i usuń cynę,sprawa bądzie jasna,
Pytanie
filipe75
Proszę o identyfikację tego orzełka . według mnie to przysposobienie wojskowe kobiet . A co Wy myślicie ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.