sudajew Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Witam, wpadł mi w ręce taki bagnecik i chciał bym się coś o nim dowiedzieć. Wydawało mi się że jest to Austro-Węgierski 1895, ale mój jest dłuższy o ok 5 cm i ma przycisk od zatrzasku z innej strony
sudajew Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 tutaj jeszcze widok na bicia, na jelcu słabo widoczne 2 w kołeczku.pzdr.
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Czechosłowacki vz.24, używany szeroko przez Niemców po 1939 roku...
sudajew Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 dziękuję bjar, ale mam jeszcze pytanie, czy jest możliwe ze był używany przez naszych w 1939 roku? Poprzedni właściciel twierdził ze jest to polski bagnet, tylko nie wiem czemu...
zukuri Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Zero szans... Poprzedni właściciel pomylił się przynajmniej o ładne pare kilometrów...Pozdrawiam, Piotr.
zukuri Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 No, chyba że to jakiś rofiejny" z Zaolzia ...Pozdr, Piotr.
Pytanie
sudajew
Witam, wpadł mi w ręce taki bagnecik i chciał bym się coś o nim dowiedzieć. Wydawało mi się że jest to Austro-Węgierski 1895, ale mój jest dłuższy o ok 5 cm i ma przycisk od zatrzasku z innej strony
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.