Louis Napisano 1 Listopad 2009 Autor Napisano 1 Listopad 2009 Witam,wysokość 38mm, z trzech stron charakterystyczne nacięcia. Kilka lat temu wrzucałem na forum trochę podobne okucie, jednak nie udało się go wtedy jednoznacznie zidentyfikować. Pozdro
SZZ Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Widziałem podobne z pobojowiska pod Dobrem.Pozdrawiam
Louis Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Witam, przedmiot znaleziony na pozycjach polskiej artylerii z 1831.Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi i pozdrawiam. Louis
yano Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Mi się kojarzy z dolnym okuciem pochwy do bagnetu typu Mosina.
yano Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Może nie jest identyczne ale kształt chyba podobny: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=656121#887323
bjar_1 Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Długość, zdjęcie od góry - nie wygląda na Mosina...
zukuri Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Z tego co wiem- to rosyjska/polska armia w tamtym czasie oprócz broni obcej (także francuskiej) używała karabinów rosyjskiej produkcji- które były wierną kopią francuskiego oryginału (przynajmniej bagnety).Pozdrawiam, Piotr
Louis Napisano 1 Listopad 2009 Autor Napisano 1 Listopad 2009 Witam,wysokość 38mm, z trzech stron charakterystyczne nacięcia. Kilka lat temu wrzucałem na forum trochę podobne okucie, jednak nie udało się go wtedy jednoznacznie zidentyfikować. Pozdro
Louis Napisano 1 Listopad 2009 Autor Napisano 1 Listopad 2009 Będę wdzięczny za sugestie z jakiego okresu może pochodzić .
Pytanie
Louis
Witam,
wysokość 38mm, z trzech stron charakterystyczne nacięcia. Kilka lat temu wrzucałem na forum trochę podobne okucie, jednak nie udało się go wtedy jednoznacznie zidentyfikować. Pozdro
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.