Skocz do zawartości

montaż filmów

LEWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, borykam się z takim problemem. Mam kupę różnych filmów z poszukiwań, wykopków, różnych wyjazdów, zlotów, zwiedzania fortyfikacji, muzeów, itd. Przeważnie są to kilkugodzinne kobyły", kręcone jeszcze w czasach VHS i 8mm. Częśc z tego mam już zrzucone na płytki DVD, ale i tak większośc jest nie do obejrzenia w trakcie jednej sesji:) Zmontowałbym to jakoś, powycinał okoliczności przyrody", powybierał najciekawsze akcje i posklejał ze sobą. Potrzebny jest do tego jakiś program do montażu filmów, najlepiej taki po polsku i ze stopniem skomplikowania dla szkół podstawowych, bo z innymi mogę nie dac sobie rady. Macie jakieś swoje typy? Ktoś sam używa i może naświetlic temat? pozdrawiam

LEWY
Napisano
Jak ze stopniem skomplikowania dla szkół podstawowych" to masz przecież w Windowsie, a zakładam że z niego korzystasz Windows Movie Makera ... pozwala na komplet podstawowych operacji jak cięcie, montaż, jakieś proste efekty i dźwięku edycja.
Napisano
Wszystko oki z Windowsowym progiem..Ale jaka jakośc...Masakra. Da sie to obejrzeć tylko na ekranie max 3 cale. Pinacle to zupełnie co innego..Korzystam z niego i jest oki. Są inne programy do obróbki dość łatwe i z przyswoitą jakościa. Jak będziesz oglądał filmy na komórce, to używaj Windowsowego Maekera, Jak na tv lub monitorze to polecam jakiś lepszy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie