LEWY Napisano 31 Październik 2009 Autor Share Napisano 31 Październik 2009 Witam, borykam się z takim problemem. Mam kupę różnych filmów z poszukiwań, wykopków, różnych wyjazdów, zlotów, zwiedzania fortyfikacji, muzeów, itd. Przeważnie są to kilkugodzinne kobyły", kręcone jeszcze w czasach VHS i 8mm. Częśc z tego mam już zrzucone na płytki DVD, ale i tak większośc jest nie do obejrzenia w trakcie jednej sesji:) Zmontowałbym to jakoś, powycinał okoliczności przyrody", powybierał najciekawsze akcje i posklejał ze sobą. Potrzebny jest do tego jakiś program do montażu filmów, najlepiej taki po polsku i ze stopniem skomplikowania dla szkół podstawowych, bo z innymi mogę nie dac sobie rady. Macie jakieś swoje typy? Ktoś sam używa i może naświetlic temat? pozdrawiamLEWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 pinnacle studio - uzywam w zakresie podstawowym.juz kiedys ktos pytal w tym temacie i bylo duzo powiedziane - poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 31 Październik 2009 Share Napisano 31 Październik 2009 Jak ze stopniem skomplikowania dla szkół podstawowych" to masz przecież w Windowsie, a zakładam że z niego korzystasz Windows Movie Makera ... pozwala na komplet podstawowych operacji jak cięcie, montaż, jakieś proste efekty i dźwięku edycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taboon Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Wszystko oki z Windowsowym progiem..Ale jaka jakośc...Masakra. Da sie to obejrzeć tylko na ekranie max 3 cale. Pinacle to zupełnie co innego..Korzystam z niego i jest oki. Są inne programy do obróbki dość łatwe i z przyswoitą jakościa. Jak będziesz oglądał filmy na komórce, to używaj Windowsowego Maekera, Jak na tv lub monitorze to polecam jakiś lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.