Skocz do zawartości
  • 0

orzelek z czapki

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam!trafil mi sie taki orzelek jak na fotce srebrzony lub srebrny mocowany na wasy nie wiem ale mi sie to skojarzylo z orlem slaskim?hallerowskim?chyba na czapke z gory dzieki za info.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam dzisiaj z tego samego terenu wyszla taka odznaczka zapewne tez strazacka ale czyja?polskie to czy nie?mi to na prusy cos wyglada dodam ze srebrzona widac dwa toporki oraz cos przypominajace okragla tarcze z plomieniem wysokosc ok4cm

Napisano

witam!trafil mi sie taki orzelek jak na fotce srebrzony lub srebrny mocowany na wasy nie wiem ale mi sie to skojarzylo z orlem slaskim?hallerowskim?chyba na czapke z gory dzieki za info.

Napisano
Emblemat z toporkami:Główny Związek Straży Pożarnych Rzeczpospolitej Polskiej ,Regulamin Umundurowania i Odznaczeń
1930r: znaki na czapkach - na otoku godło strażackie srebrne,wyżej srebrny orzełek w/g rysunku na Znaku Związku
Kto wie czy to nie jest komplet z jednej czapki,gdyby kolega jeszcze trafił naramiennik z emblematem i literami określającymi związki wojewódzkie wtedy byłby już pełny komplet
pozdrawiam
Napisano
Mam jedno foto grupy strażaków w czapkach.Spotyka się w większości zdjęcia z hełmem na głowie.Ot męska mentalność,wiadomo większa chwała?
Lecz czy będzie dość czytelne przy niewielkim powiększeniu?
Jak tylko zeskanuję to wkleję.Bądź cierpliwy
Pozdrawiam
Napisano
dzieki wielke kolego lenere o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo jakbys mil jakas fotke rysunek jak to wygladalo na czapce to chetnie bym popatrzyl:-)pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie