Skocz do zawartości

Wznowienie produkcji bagnetu wz29 przez Fabrykę Broni Radom cz.3

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

jak pisałem wcześniej w tamtym egzemplarzu u Daria było lekkie ale widoczne przetłoczenie na froncie pochwy a w tym nie mam na froncie ale pojawiły sie na stronie od zaczepu i drugie na boku mniej widoczne czego aparat nie wychwycił -myślę że pokazałem wszystko bez owijania w bawełnę miejmy nadzieje że FB poprawi te niedociągnięcia chociaż ogólnie chyba nie jest tak źle bagnet prezentuje sie w miarę przyzwoicie .I jeszcze jeden temat--- dostałem od kolegi z forum wiadomość że bagnet nie jest produkowany przez FB .Wykonałem parę telefonów i tak jak pisaliśmy pochwę, żabkę produkują podwykonawcy resztę FB -tak mnie zapewniano nie mam dowodów aby było inaczej -pozdro

Napisano
Przyglądałem się rozwojowi tego pomysłu odkąd pojawił się na forum.I Szczerze mówiąc czekałem jaki będzie tego finał.
Nie jestem ani kolekcjonerem ani znawcą broni białej.Ucieszyłem się jak juz było po wszystkim i nasz produkt krajowy o znaczeniu historycznym ujrzał światło dzienne.
Ale dopiero zdjęcia kol.Huka uświadomiły mi,że nawet w takim miejscu jak FB-Radom,gdzie pracuje sztab wykształconych ludzi,mający do dyspozycji sprzęt o wiele nowocześniejszy od tego, jakim posługiwano się lata temu,
niepotrafiono sprostac tak prostemu zadaniu jak KLON bagnetu wz. 29"
Przykre i szkoda
Wygląda na to,że ktoś bardziej przyłożył się do skrzyneczki i całej tej oprawy,aniżeli do zawartości.
pzdr.
ps.Kiedyś prowadziłem dyskusję z kol.kopijnikiem na temat jakości białej broni wytwarzanej kiedyś a możnością skopiowania jej w tych czasach.I teraz już rozumiem.
Napisano
Calkowicie zgadzam sie kolega Mihura - niestety tak juz jest...
Ale mam nadzieje, ze nastepne projekty beda bardziej dopracowane. To byl tylko (nie)zwykly bagnet...
Napisano
zapominając - z Kim dyskutowałem - chciałem przytoczyć tamten wątek - jak widać nie ma potrzeby...

prócz ogólno-technologicznych przyczyn - występuje tu jeszcze problem - celu, wielkości serii, oraz wyśrubowanych norm - odbioru...

Bo my chcemy by był dokładnie taki sam"...
bez dębowych liści...

a propos - gratuluję - zestaw taki sam jak dla marszałka...
Napisano
Nie pisałem wcześniej,ponieważ chciałem zobaczyć co będzie na łamach Odkrywcy się działo-no i dzieje się,i choć jestem mentorem tego projektu,to sam stwierdzam że i mnie nie bardzo podoba się to wykonanie tak do końca-Ale,,napiszę tak,,,.Pierwsze lody przełamane,coś się zaczęło Nareszcie,coś Ruszyło w naszej rodzimej produkcji,a nie tylko CHina-!Mam nadzieję że następne partie będą bardziej dopracowane w stosunku do oryginału-!.Mam cały czas kontakt z pracownikami od marketingu z FB-Radom,i na gorąco w poniedziałek przekażę im wasze sugestie i spostrzeżenia,oraz i moje..Co do liści dębu-kol.kopijnik2-to taki dostałem od prezesa za upór i determinację,wydeptując ściechę do fabryki.Chyba uznali że tak mnie zadowolą,a ja szczerze,wolał bym bez liści,ale za to bardzo wierną kopię.Pozdrawiam,i mniemam że rozumiecie mnie-chciałem dobrze-!..
Napisano
dario - wiem ...
cieszę się, że cię docenili - jak marszałka...

żałuję - za Ciebie, że aż tak bardzo...:) ło te lyście...

Jest dobrze - starajmy się - jeśli można by było lepiej...

parę poprawek - można łatwo wdrożyć - przestawiając przyrządy...

niecz zaczną od początku szlifu ostrza"
wtedy powstanie pole dla sygnatur...
efekt przetłoczenia na sygnaturach też do zniwelowania...

czyli technolog winien porównać oba...
jeśli jeszcze będą chcieli gadać...
bo po takich komentarzach ...
Napisano
dario.czolgiem1 - jeżeli masz mozliwosć to oprocz rozmowy z pracownikami od marketingu lepiej pogadaj też z pracownikami bezpośrednio produkcyjnymi - i przedstaw im swoje (napisane na forum ) uwagi dotyczące wykonania . Najbardziej zwróć im uwagę na wykonanie zbrocza - bo to co jest u Huk 100- to porażka ,a w zasadzie bubel. Co do numerów na jelcu zwroć uwagę na zły dobór numeratorów ( ich wielkości - powinny być mniejsze ) no i jakośc ich wybijania . Pozdr
Napisano
01dalton ale my widzimy w kolorach to co ty czarno biało w poprzednim wątku ...... szkoda że nie byłeś pomocny wcześniej jak pisałeś pod innym nikiem -dziękujemy za dobre rade ........

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie