huk 100 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 bagnet ma być wyprodukowany w ilości 1000 sztuk nie oficjalnie sprzedano ponad 300 - mamy nadzieje że FB poprawi niedociągnięcia - Dario rozmawia nad projektem Perkuna i jeszcze ma w planie trzy inne być może wypalą -pożyjemy zobaczymy -pozdro
huk 100 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 bjar_1 nie wiem czy mogę jest to już reklama producenta żabek -teraz mogę dać tylko zbliżenie tego zdjęcia -pozdro
bjar_1 Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Jednak przedwojenny wzór pozostał niedościgniony :)
huk 100 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 no niestety -kiedyś to i kamienie były twardsze :):):) zabrakło w tym dziwnym czasie trochę serca" ...... pozdro
huk 100 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 opinie z Cafe - http://aukcjewp.wp.pl/phorum/read.php?f=270&i=216116&t=216116
por.pil.020 Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Witam,Przedewszystkim ciesze sie ze ruszyła produkcja i sam zamierzam nabyc ten bagnet :)Jezeli chodzi o niescislosci pierwszych egzemplarzy to oprocz tego co wymienił akoch (nie bede sie powtarzal, wymienie tylko te najbardziej rzucajace sie w oczy) to - 1.zbyt jasne okladki, 2.zatrzask! dodatkowo jest on nieco za krotki przez co przycisk zatrzasku jest za bardzo na srodku glowicy, powinien byc przesuniety nieco bardziej w strone dziobu glowicy, 3.ponadto jeszcze złe zakonczenie progu głowni w miejscu styku ze szlifem glowni (czyli ostrzem) - nie wiem jak to dokladnie okreslic, mam nadzieje ze wszyscy zrozumia o co mi chodzi - jest ono zbyt mało skośne i powinno konczyc sie 1 mm za koncem zbrocza, a tak za bardzo wpada w pion jak w bagnetach niemieckich i zaczyna sie na rowni ze zbroczem, 4.pochwa...Oceniając bagnet jak na razie posiłkowałem sie tylko zdjeciami zawartymi na stronie producenta, tu na forum i na ...allegro gdyz jakis oszust juz sprzedawal bagnet jako orginał :( (na szczescie nikt nie kupil)Te wady" co tu wszyscy wspolnie wymienilismy sa drobne i nie rzutuja na ogolna pozytywna ocene bagnetu. Miejmy nadzieje ze zostana poprawione gdyz w wiekszosci sa łatwe do usuniecia. Pozdrawiam :)
por.pil.020 Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 aha, zapomnialem dopisac - patrzac na te zdjecia porownywałem go z orginalnymi Radomiakami jakie mam w kolekcji
huk 100 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 porównanie następnego egzemplarza do jednego z bagnetów który był przekazany jako wzór
huk 100 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 o biciach już pisaliśmy i głębokości szlifu głowni
huk 100 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 o przycisku zatrzasku też pisaliście dodam jeszcze że śruba od nakrętki w oryginale jest grubsza - ale to szczegół
huk 100 Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 orzeł też jak już pisaliście różni sie -że tak powiem mniej radosny :):):)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.