Skocz do zawartości

Wznowienie produkcji bagnetu wz29 przez Fabrykę Broni Radom cz.3

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

bagnet ma być wyprodukowany w ilości 1000 sztuk nie oficjalnie sprzedano ponad 300 - mamy nadzieje że FB poprawi niedociągnięcia - Dario rozmawia nad projektem Perkuna i jeszcze ma w planie trzy inne być może wypalą -pożyjemy zobaczymy -pozdro

Napisano
Witam,
Przedewszystkim ciesze sie ze ruszyła produkcja i sam zamierzam nabyc ten bagnet :)
Jezeli chodzi o niescislosci pierwszych egzemplarzy to oprocz tego co wymienił akoch (nie bede sie powtarzal, wymienie tylko te najbardziej rzucajace sie w oczy) to - 1.zbyt jasne okladki, 2.zatrzask! dodatkowo jest on nieco za krotki przez co przycisk zatrzasku jest za bardzo na srodku glowicy, powinien byc przesuniety nieco bardziej w strone dziobu glowicy, 3.ponadto jeszcze złe zakonczenie progu głowni w miejscu styku ze szlifem glowni (czyli ostrzem) - nie wiem jak to dokladnie okreslic, mam nadzieje ze wszyscy zrozumia o co mi chodzi - jest ono zbyt mało skośne i powinno konczyc sie 1 mm za koncem zbrocza, a tak za bardzo wpada w pion jak w bagnetach niemieckich i zaczyna sie na rowni ze zbroczem, 4.pochwa...
Oceniając bagnet jak na razie posiłkowałem sie tylko zdjeciami zawartymi na stronie producenta, tu na forum i na ...allegro gdyz jakis oszust juz sprzedawal bagnet jako orginał :( (na szczescie nikt nie kupil)
Te wady" co tu wszyscy wspolnie wymienilismy sa drobne i nie rzutuja na ogolna pozytywna ocene bagnetu. Miejmy nadzieje ze zostana poprawione gdyz w wiekszosci sa łatwe do usuniecia.
Pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie