pikpok44 Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 To ze go kupie juz jest raczej przesądzone chyba ze jest sprzet który dziala podobnie tzn. eliminuje drobnice. Chcę kupic go w Polsce tam gdzie kupiłem poprzedni tzn. Viking, ale jak sie wk... to go tu kupie, szczególnie dla miejscówek które dzis znalazłem. Ze względu na odłamki nie da sie tam nic ciekawego wykopac a drobne żelastwo lezy na wierzchu i co mam tam zrobic, ryc jak dzik i teren oczyscic, czy uzyc tma. Przeglądając Holenderskie strony trafiłem na co lepszego tzn grs http://www.groundradarsystems.eu/ ale cena jak za fajne auto. Lubie to co robie ale czy warto?
pikpok44 Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 2. Zwykłym wykrywaczem mozna tam...
pikpok44 Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 ...szybko baterie rozładowac. Pozdrawiam i przepraszam ze tak po kolei.
luger Napisano 24 Październik 2009 Autor Napisano 24 Październik 2009 Po uważnej analizie wszystkich postów decyzja zapadła - wejdę w posiadanie TM.Wszystkim bardzo dziękuję za merytoryczne wypowiedzi.Pozdrawiam L.
Cowboys From Hell Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 A jak z tymi pustymi pomieszczeniami?Ktoś szukał?Chciałbym znaleźć piwnice bo zawalonym domu i nie wiem czy sprzęt da rade.
tomakzr Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 dlatego w nowszej wersji nie ma funkcji cave. sa plusy i minusy tego wykrywacza: plusy to duzy zasieg, w miare prosta obsluga nie lapie drobnicy, opcja no auto-auto przydatna dla poczatkujacego.minusy to:jak juz wspomniano to wzbudzajace sie anteny,ktore potrzebuja solidnego zespojenia z rama,jest to wykrywacz dodatkowy i niestety jest potrzebny dodatkowy na mniejsze przdmioty z dobra dyskryminacja,jesli cie stac to polecam. aha jeszcze jedno wysoka osoba bedzie caly czas kopala w tylna sonde,co powoduje zaklucenia:)
Cowboys From Hell Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Dzięki wielkie za odpowiedź
rabat Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 czytając post tomakzr naszła mnie taka myśl. czy drugi wykrywacz na drobnice jest potrzebny po to aby sprawdzać sygnał tm'a czy po to aby druga osoba nie marnowała czasu??
luger Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 Rabat widać czytałeś wybiórczo. Papi na samym początku wątku napisał, że drugi wykrywacz potrzebny jest sprawdzania urobku pod kątem kolorków bo często wychodzi coś przy okazji większego zakopu.
luger Napisano 31 Październik 2009 Autor Napisano 31 Październik 2009 I tak, dzięki wszystkim interesującym wypowiedziom w tym wątku stałem się właścicielem TM - przynajmniej teoretycznym. Muszę jeszcze poczekać aż pokona on ocean.W razie jakichś wątpliwości po otrzymaniu sprzętu pozwolę sobie zanudzać pytaniami doświadczonych użytkowników.Pozdrawiam L.
Heruss Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 Fajnie że do czegoś Ci się przydały nasze rady. Dzisiejsze poszukiwania z TMem. 3 sztuki germańskich kasków (3 M40 i jeden M35) 3 puchy na maski, wiele garów. Myślę że sprzęt da Ci wiele satysfakcji. Instrukcję po polskiemu" możesz zamówić u Proscana chyba że znasz anglicki". Fajnie ze sprowadzasz sprzęt ze Stanów przynajmniej będzie taniej i utrzesz nosa klilku osobom hihi.Pozdrawiam i życze dużo fancików i fantówHerussPS. nakopiesz się hehe współczuję ;) ale i podziwiam samozaparcia
terenowiec69 Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Szkoda luger bo bym ci dał namiar na sklep w europie który ma tm-y naprawde duzo dużo taniej niż u nas.Sam zamawiałem.Jak jeszcze nie kupiłes to napisz na priv.
luger Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 Dziękuję kolego terenowiec69 ale nabyłem już używany sprzęt na ebay i czekam na niego - jest juz w drodze.A ten sklep w Europie to nie we Włoszech - bo taki przypadkiem znalazłem.Pozdrawiam L.
CPJ Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Kiedyś już miałem TM ale chyba była uszkodzona bo jakoś nie potrafiłem się z nią zaprzyjaźnić( kupiłem używkę)teraz chcę do niej wrócić ponieważ mam ciekawe miejsca a na Lorenza jeszcze się nie zdecydowałem-:)Czy do Tm istnieją jakieś uniwersalne ustawienia??Będę wdzięczny za cenne wskazówki.Obecnie obsługuję Minelaba SV GT jest świetny ale potzrebuję czegoś głębszego na większe ,żeczy??A i jeszcze jedno czy TM znalazłeś kiedyś klamrę od pasa ??czy jest za małaPozdr CPJPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 17:09 11-11-2009
luger Napisano 24 Grudzień 2009 Autor Napisano 24 Grudzień 2009 Wreszcie się doczekałem - paczka szłą 6 tygodni. Sprzęt kupiłem jako używany ale nie posiada poważniejszych śladów użytkowania. Finansowo wyszło dużu taniej nawet jak za używany sprzęt w Polsce.Pozdrawiam wszystkich uzytkowników TMówL.
profos Napisano 22 Sierpień 2010 Napisano 22 Sierpień 2010 Napisz ile kosztował zakup w przeliczeniu na nasze PLN-y
kret-kopacz Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 Mam pytanie odnośnie głęboko zalegających przedmiotów. TM zasięg ma jaki ma nieważne. Interesuje mnie jak rozpoznać że jest to głęboko zalegający przedmiot na granicy zasięgu np. hełm, garnek, wiadro itp, a nie jakiś mały przedmiot zalegający płytko i dający niemal że taki sam sygnał. Jest na to jakiś sposób.
Klucznik Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 Sprawa jest niezbyt prosta ,ale powierzchowne fanty dają szybko narastający sygnał i wskazówka leci do konca.Jak np jest na 2 m kilka karabinow (załózmy) to idac w jesnym kierunku sygnal musisz miec na dlugosci 4 m i z powrotem to samo,nawet jak cewkę przycisniesz do ziemi to sygnalu nie przesterujesz.Nie ma chyba innego sposobuKlucznik z Klucz
kret-kopacz Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Większe przedmioty można poznać po rozległości sygnału. Z mniejszymi też niema problemu jeżeli teren jest w miarę czysty. Ale sprawa komplikuje się w miejscach gdzie jest sporo śmieci na niewielkiej głębokości. Czy da się poznać pojedynczy przedmiot taki jak hełm czy garnek, lub inny tej wielkości przedmiot, zalegający niemal że na granicy zasięgu wśród śmieci takich fajerki, druty i inne które widzi już TM.
albertus32 Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 http://www.youtube.com/watch?v=RYzyG39fx1kporownanie tm 808 i geminiaz chce sie ogladac..
CzarnyPoznań Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 Aż się chce pokopać : )Tylko miejsca taki u nas to już nie długo ze świeczką będzie się szukało.Pozdro
skullmen Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 witam mam pytanie odnoscie wskaznika wychyłowego jak go odczytywać i od czego to jest zalezne ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.