db Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 witam,co to jest? podobno to pierwszowojenny ciągnik artyleryjski, ktoś mógłby potwierdzić to info. Kto mógłby być producentem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 a tu tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 hm...nie wiem - ale...Pavesi Artillery Tractor - ma podobne rozwiązania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Raupenstock produkowany przez Robert Stock-Motorpflug AG z Berlina.Na pewno nie pierwszowojenny, bo produkcję takich ciągników firma rozpoczęła dopiero w 1925... jak widać na zdjęciu z myślą o ciągnięciu pługów, a nie armat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Na obu zdjęciach ciągnik podczas prezentacji w Wielkopolsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Dziękuje coe, Raupenstock to nazwa modelu? że to ciągnik armat dostałem info od znajomego, widocznie był w błędzie.pozdr,db Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 MotortragpflugRaupenstock, Bj. 1927, 2-Zylinder-2-Takt-Vergasermotor, 28 PS http://www.8ung.at/oldtimer-hartberg/Nostalgie66.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 podbijam watek i czy dobrze słyszałem ten ciągnik opuścił nasz kraj? ktoś ma jakieś informacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.