Skocz do zawartości
  • 0

Dokument 1863r.

sobolaro

Pytanie

Napisano

Witam Wszystkich. Proszę o pomoc w rozczytaniu dokumentu znalezionego na strychu. Jedyne co udało mi się samemu rozszyfrować to pieczątka MODLAU - jest to wioska w województwie dolnośląskim. Korzystałem z wielu słowników i translatorów, jednak niektóre słowa są nie do przetłumaczenia, a bez nich kontekst zdania jest niezrozumiały.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki, ale takie translatory też znam, z tym że na przekazie jest wiele słów już nieużywanych i słowniki jak i translatory nie mogą sobie poradzić.
Napisano

Witam Wszystkich. Proszę o pomoc w rozczytaniu dokumentu znalezionego na strychu. Jedyne co udało mi się samemu rozszyfrować to pieczątka MODLAU - jest to wioska w województwie dolnośląskim. Korzystałem z wielu słowników i translatorów, jednak niektóre słowa są nie do przetłumaczenia, a bez nich kontekst zdania jest niezrozumiały.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Napisano
Nie wiem jak w innych, ale w przeglądarce Mozilla zdjęcie można sobie powiększyć przytrzymując klawisz Ctrl i jednocześnie kręcąc rolką w przód i tył lub klawiszami + i - znajdującymi się na klawiaturze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie