zbyniek Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 Witam, czy ten wykrywacz, jest dobry na drobnicę i na militarkę również, wiem że nie uchodzi on za najlepszy na drobnicę, ale pytam tych którzy go mają. W opisie nie napisali, czy ma on dyskryminację, więc pytam czy ma i czy warto go kupić? pozdrhttp://www.allegro.pl/item750072635_traper_najglebszy_polski_wykrywacz_metali_raty.html
regers Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Masz tutaj swą odpowiedz!http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=37588#37869
eljot1974 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 regers-od 2003r. kiedy rufus przeprowadzał test wykrywki nic się nie zmieniło? Niech opiszą go ci którzy z nim teraz biegają.pozdro.
rabat Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 ja posiadam trapera i powiem że na militarke idealny. ten co napisał że jest ok na drobnicę musiał zostać do tego zmuszony:) nie jestem jakimś wielkim kimś i mi waga nie przeszkadza. dyskryminacji nie ma ale jak kopiesz coś większego to wiesz
zbyniek Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 No właśnie, mi chodzi o dyskryminację, gdyby jabel miał dyskryminację to od razu bym go miał ale co! :)A co powiecie na NOWAKA V1, może ten sprzęt będzie lepszy?
zbyniek Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 http://www.allegro.pl/item750078444_midas_najglebszy_polski_wykrywacz_metali_raty.htmlAlbo ten, co powiecie na cenę i osiągi?
eljot1974 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 trudno powiedziec który lepszy.Natomiast jesli chodzi o wykrywke Pana Nowaka ,osiągi realne .Posiadam V4 ze wskaznikiem wychyłkowym pomiar głebokości oraz diody -rozróżnianie metal kolorowy i nie kolorowe.Rozróżnianie działa bez błędnie .Posiada szescio stopniową selekcje-odrzut drobnych przedmiotów.Problemem może byc serwis tego sprzetu z racji ograniczonego kontaktu z producentem.Natomiast jesli jestes zainteresowany kupnem to kup u dystrybutora z Będzina
zbyniek Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 No właśnie nie wiem, ciekawi mnie Midas, ale jeden mówi że lipa inny mówi że b-dobry, i teraz sam nie wiem.
regers Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 midas i traper to ta sama firma! Jakaś cisza z tymi wykrywaczami jest na forach. Poszukaj czegoś innego?
zbyniek Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Firma ta sama ale nie ten sam wykrywacz, muszę się dowidzieć jak z tymi midasami, może to coś fajnego.
BananaBoy Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 witam, midas był moim pierwszym wykrywaczem jaki nabyłem i powiem ze nie żałuje :) dużo dzięki niemu znalazłem, prosty w obsłudze jak. Wydaje mi się ze warto ale to już wasz wybór:)
8total4 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 w porownaniu ze smętkiem" to lipa :)midas to tylko sprzęt nadający się na stal, koloru nie pokopiecie.pozdro.
BananaBoy Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 nie moge sie z toba zgodzic 8total4 ja kopalem midasem kolor i bylo ok.
8total4 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 w porównaniu ze Smętkiem czy Nowakiem to na kolor jest mientki" jak żelki haribo.warto także dodać do tego że jest ciężki, wskazówka i dioda się mylą na rozróżnianiu a konstrukcja sypie się jak 40 letnia syrena bosto.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 18:15 06-10-2009
BananaBoy Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 nie bede sie kłócił ;) ja chodze jeszcze z midasem kolega ze smentkiem i jak tak patrze na fanty to efekty takie same a kolega troszke dluzej w tym siedzi.
BananaBoy Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 a takie zadam ci pytanie 8total4 co bys polecil za wykrywke nie mowie tu o smetku :) bo planuje kupic nowy sprzet to moze cos bys poradzil :)
8total4 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 banan troche godzin przeszedłem na wszystkich trzech i nie wmowisz mi ze midas daje efekty na kolorze..kiedy smętkiem podniesiesz dosc małą monetę, to midasem nie trafisz łuski od pepeszy.Nowak łapie zawleczki od tymbarka (właściwie to model jeszcze z czasów kiedy nie robiono ich w Myszkowie, a w Janowie, czyli jakies 10 lat starszy od midasa a o dziwo lepszy).midas to sprzęt nadający się tylko i wyłącznie do kopania dużego żelastwa.
BananaBoy Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 dlatego poprosilem o pomoc kogos kto sie zna a ty na takiego wygladasz, :) jak zaczynalem to nie mialem zabardzo kogo zapytac dzis troszke sie zmienilo dlatego sprzedc chce midasa i kupic cos nowego, zastanawiam sie nad x-terra 705. pomozesz ??
BananaBoy Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 no na minelaba x terra 705 co ty mozesz powidziec o tej wykrywce ??
LIBERTY1212 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 a ja mam pytanie z innej beczki, jak mieliście zestrojonego trapera podczas poszukiwań militariów. dzisiaj byłem na wzgórzach koło młąwy i znalazłem jedynie odłamki nic więcej żadnych łusek itp a to trochę dziwne zważywszy na intensywność walk w tym rejonie
8total4 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 x705 jest ok, ale nie jestem wielkim fanem minelabów.z dynamików wybór jest duży, w podobnej cenie masz fishery, whitesy, tesoro itp.jak chcesz sprzet do militarki to sie nie nada, do koloru jest ok.
zbyniek Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 Sprawa się toczy a żadnych konkretów, też słyszałem, że ogólnie SAPERY nie są na drobnicę( to wiem) ale szukam czegoś i na to i na to, jestem otwarty na każdą propozycję :) ( dla przykładu o Smętku już nie piszcie :p )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.