Skocz do zawartości

Traper

zbyniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, czy ten wykrywacz, jest dobry na drobnicę i na militarkę również, wiem że nie uchodzi on za najlepszy na drobnicę, ale pytam tych którzy go mają. W opisie nie napisali, czy ma on dyskryminację, więc pytam czy ma i czy warto go kupić? pozdr

http://www.allegro.pl/item750072635_traper_najglebszy_polski_wykrywacz_metali_raty.html
Napisano
ja posiadam trapera i powiem że na militarke idealny. ten co napisał że jest ok na drobnicę musiał zostać do tego zmuszony:) nie jestem jakimś wielkim kimś i mi waga nie przeszkadza. dyskryminacji nie ma ale jak kopiesz coś większego to wiesz
Napisano
No właśnie, mi chodzi o dyskryminację, gdyby jabel miał dyskryminację to od razu bym go miał ale co! :)

A co powiecie na NOWAKA V1, może ten sprzęt będzie lepszy?
Napisano
trudno powiedziec który lepszy.Natomiast jesli chodzi o wykrywke Pana Nowaka ,osiągi realne .Posiadam V4 ze wskaznikiem wychyłkowym pomiar głebokości oraz diody -rozróżnianie metal kolorowy i nie kolorowe.Rozróżnianie działa bez błędnie .Posiada szescio stopniową selekcje-odrzut drobnych przedmiotów.Problemem może byc serwis tego sprzetu z racji ograniczonego kontaktu z producentem.Natomiast jesli jestes zainteresowany kupnem to kup u dystrybutora z Będzina
Napisano
witam, midas był moim pierwszym wykrywaczem jaki nabyłem i powiem ze nie żałuje :) dużo dzięki niemu znalazłem, prosty w obsłudze jak. Wydaje mi się ze warto ale to już wasz wybór:)
Napisano
w porównaniu ze Smętkiem czy Nowakiem to na kolor jest mientki" jak żelki haribo.

warto także dodać do tego że jest ciężki, wskazówka i dioda się mylą na rozróżnianiu a konstrukcja sypie się jak 40 letnia syrena bosto.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 18:15 06-10-2009
Napisano
banan troche godzin przeszedłem na wszystkich trzech i nie wmowisz mi ze midas daje efekty na kolorze..

kiedy smętkiem podniesiesz dosc małą monetę, to midasem nie trafisz łuski od pepeszy.
Nowak łapie zawleczki od tymbarka (właściwie to model jeszcze z czasów kiedy nie robiono ich w Myszkowie, a w Janowie, czyli jakies 10 lat starszy od midasa a o dziwo lepszy).

midas to sprzęt nadający się tylko i wyłącznie do kopania dużego żelastwa.
Napisano
dlatego poprosilem o pomoc kogos kto sie zna a ty na takiego wygladasz, :) jak zaczynalem to nie mialem zabardzo kogo zapytac dzis troszke sie zmienilo dlatego sprzedc chce midasa i kupic cos nowego, zastanawiam sie nad x-terra 705. pomozesz ??
Napisano
a ja mam pytanie z innej beczki, jak mieliście zestrojonego trapera podczas poszukiwań militariów. dzisiaj byłem na wzgórzach koło młąwy i znalazłem jedynie odłamki nic więcej żadnych łusek itp a to trochę dziwne zważywszy na intensywność walk w tym rejonie
Napisano
x705 jest ok, ale nie jestem wielkim fanem minelabów.
z dynamików wybór jest duży, w podobnej cenie masz fishery, whitesy, tesoro itp.

jak chcesz sprzet do militarki to sie nie nada, do koloru jest ok.
Napisano
Sprawa się toczy a żadnych konkretów, też słyszałem, że ogólnie SAPERY nie są na drobnicę( to wiem) ale szukam czegoś i na to i na to, jestem otwarty na każdą propozycję :) ( dla przykładu o Smętku już nie piszcie :p )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie