sebazep Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 Umieszczam w tym dziale bo nie jestem pewien co to jest. Średnica około 35 mm. Często trafiają mi się przedmioty z tymi podłużnymi wycięciami.
mihura Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Ten po lewej stronie to napewno guziczek.pzdr.
8total4 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 mihura - niestety nie do końca..oczywiscie dało to się przyszyć tak, iż spełniało by rolę guzika, ale - oba przedmioty to końskie ozdoby, nakładane na skórzany pasek od najmniejszej do najwiekszej.pozdrowienia.
mihura Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Na to bym nie wpadł.Dzięki za poprawę. Ale przysiągłbym,że widziałem takie guziczki przyszyte,prawdopodobnie do płaszcza i to z naszej epoki.pzdr.
8total4 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 mihura - podobne - plastikowe sa np. przy brytyjskich kurtkach mundurowych (DPM) przy kieszeniach.jedyna różnica to że są z ebonitu i płaskie.pozdrowienia.
sebazep Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 powiem szczerze, że zastanawiałem się czy to nie od końskich uprzeży. Dzięki
Pytanie
sebazep
Umieszczam w tym dziale bo nie jestem pewien co to jest. Średnica około 35 mm. Często trafiają mi się przedmioty z tymi podłużnymi wycięciami.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.