Rujewit Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Brzęczyszczykiewicz masz jakiś uraz do pana Smętkowskiego, że na każdym kroku chcesz pokazać, że to słaby wykrywacz bo zapewne nie tylko ja mam takie odczucia ?? Sam przyznałeś w innym temacie, że Jakiś czas miałem HS3 i próbowałem go w użyciu, w celu zrobienia pomiarów. Szybko zrezygnowałem..." Więc skoro masz takie małe doświadczenie z tym wykrywaczem to jakim prawem chcesz przegłosować osoby, które chodzą z nim ponad 5 lat i nie narzekają na niego ?
hombre1 Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Ja napiszę tak....Nie wiem,czy Kol.Brzęczyszczykiewicz ma uraz do stwórcy" HS-a,czy też nie,ale wiem kiedy zaistniał ten nick na tym forum....jak nabijał sobie posty swoimi wypowiedziami na różne tematy i wiem,że obecnie(o zgrozo)uchodzi na znawcę w dziedzinie detektorów...co ja piszę...proszę o skasowanie przez moderatora tego postu(bo melduję,że mam własne zdanie,ale się z nim nie zgadzam):)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 Nabijał sobie? To tu się nabija posty? Jakaś rywalizacja? :)))Rujewit, jaki miałbym mieć uraz do kogoś, kogo nie znam, z kim nie rozmawiałem i o kim nie mam bladego pojęcia poza tym ze mieszka gdzieś w okolicy Puław (tak gdzieś wyczytałem przy okazji) :)Ja nie mam pretensji do HS-a, pisze to ponownie. Wiem ze niektórzy mają słaba pamięć krótkotrwałą. Mam pretensje do tych, którzy go zachwalają. Nie mylić z 'wychwalają'. Czujesz różnicę?I nie wiem o jakim przegłosowywaniu mówisz. Przegłosowywania świadczy o tym, że jakieś głosowanie się odbywa. Czy mam z tego wnioskować że wkroczyłem w krąg wpływów naganiaczy? Czy może osób usiłujących się dowartościować przed dowartościowywanie posiadanego przedmiotu? Czy tylko używasz słów niewłaściwych do kontekstu?
tyfus Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 dodam od siebie, że ta dyskusja przeradza się w pyskówkędlatego, proszę kolegów, kilka głębokich wdechów, mogą być przysiady przy otwartym oknie i powrócmy do sedna wątku.i nie starajmy się na siłę coś komuś udowodnić, bo nie o to chodzi w tym temacie-pozdro-
220V Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Pytanie - czym zastąpić smętka, mi również spędzało kiedyś sen z powiek.Kiedy po 2 sezonach znudziło mnie kopanie przepastnych dołów,zainwestowałem z tzw. sprzęt uniwersalny (dobry na kolorki i niezły na militarną rdzę) - zakupiłem R. Solarisa.Jest dobry na kolorki, stal też widzi bez problemów, jego tryb Dynamiczny potrafi sięgać zaskakująco głęboko.Niestety jak każdy sprzęt ma swoje wady:- brak innych rozmiarów cewek poza standardową,- chcąc kopać wyłącznie kolorowy drobiazg praktycznie nie da się uniknąć kopania niedużej skorodowanej stali zalegającej nieco głębiej (gwozdzie, odłamki itp.)- słaba separacja sygnału (jak dla mojego ucha) na pracy 3-tonowej, sporo stalowych przedmiotów w zależności od głębokości daje sygnał dzwiękowy jako kolor,- tryb statyczny nie powala zasięgiem i stabilnością.Kolejnym sprzętem, który miał godnie zastapić HS-a został Whites 6000 di pro sl z cewką 9,5cala oraz dodatkowo 15-calówką!Mam go na razie zbyt krótko by móc się o nim rozpisać,ale tryb statyczny bez dyskryminacji jest bardzo przyjazny w obsłudze, sygnały z pod cewki można błyskawicznie sprawdzać torem dynamicznym(spust przełącza tryby) aby ocenić jaki metal leży pod cewką.Co do głębokości penetracji spodziewam się wyników porównywalnych z HS-em ale na cewce 1500 (której jeszcze w terenie nie przetestowałem).Niestety Whites jest ciężki, ręka odpada i to jak na razie jego największa wada.Nie ma sprzętu idealnego, więc najlepiej mieć ich kilka do różnych celów.HS-a z cewką 30cm posiadam cały czas i jest używany do zadań specjalnych ;)) Brzęczyszczykiewicz (680 / 10) 2009-11-25 00:13:32Rujewit, jaki miałbym mieć uraz do kogoś, kogo nie znam, z kim nie rozmawiałem i o kim nie mam bladego pojęcia poza tym ze mieszka gdzieś w okolicy Puław (tak gdzieś wyczytałem przy okazji) :)Chyba Kolega pomylił osoby, inż Smętkowski mieszka i buduje HS-y w Stolicy, a w Puławach i okolicy mieszkają inni twórcy znanych i cenionych polskich wykrywaczy (nie będę wymieniał żeby nie robić zbędnej reklamy).Pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 To kolejny dowód na to, że nie kieruję się w tym co piszę żadnymi względami osobistymi :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.