Skocz do zawartości
  • 0

polski mundur ze zdjęcia 1915-1920

cromags

Pytanie

Napisano

Jeśli któryś z Kolegów jest w stanie rozpoznać ten mundur proszę o informację. Ja ma problem, orzełek wydaje się bez korony więc... ale daszek jest materiałowy... Mam nadzieję, że opis pasuje do zdania moderatora i regulaminu tego forum i nie trafi bezpodstawnie do dołka".

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli można dorzucę jeszcze jeden, wcześniej był już na forum ale nie dostałem konkretnej odpowiedzi. Numer na patkach co oznaczał? Pułk? Nie siedzę w temacie IWŚ i walk niepodległościowych.

Napisano
Cromags swoje zdanie to jedno..
Pamiętaj - jeżeli jesteś na forum - akceptujesz regulamin..
kartki są swoistym ostrzeżeniem, w związku z próbami nieprzestrzegania go.

Sam podkresliles ze cos trafia do dołka ezpodstawnie", a to dla mnie jest obraźliwe, bo gdyby tego regulaminu faktycznie nie było - miał byś rację.

Jeżeli coś uraża twoje zdanie nie rób wyskoków" tylko zgłaszaj moderacji poprawki i błędy.
Wierz mi że nikt nie będzie obojętny wobec temu co powiesz.

Rozmawiajmy jak dorośli, nie jak zbuntowane 13-latki, i będzie grało.

pozdrawiam.
Napisano
Druga fotka to najprawdopodobniej mundur Błękitnej Armii J. Hallera, 18. to może być nr pułku lub kompanii.

Na 1. foto Legionista w płaszczu i jakiejś wczesnej rogatywce.
pozdrawiam.

ps. nic nie trafia bezpodstawnie do dołka, jeżeli nie przestaniesz stawiać ciągle bezpodstawnych zarzutów, przylepię Ci suchara bo to już staje się męczące.
pozdrawiam.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 10:04 18-09-2009
Napisano
W pierwszej kolejności 8total4 dzięki za informację o mundurze, tak przypuszczałem, zastanawiała mnie głównie ta 18.

Natomiast co do groźby przyklejenia jak to nazwałeś suchara, to jeśli sprawi Ci to przyjemność, połechce Twoje ego i poczujesz przez to więcej władzy w klawiaturze związanej z jakże ważną funkcją moderatora to proszę bardzo. Możesz wystawić od razu dwie będziesz miał podwójną frajdę. Nie zapominaj tylko, że każdy ma prawo do wyrażania opinii w tym kraju i grożenie jakimkolwiek ukaraniem za odrębne zdanie jest bezprawne a w tym wypadku dodatkowo żenujące. I w taki oto sposób sam poruszyłeś znowu temat dołkowania. Ja się już ze świętym (może Ci naświetlić sprawę) dogadałem a Ty teraz zaczynasz próbować wywierać na mnie presję groźbami, tak abym siedział cicho i nie miał odrębnego zdania. Zatem oznajmiam Ci kolego, że zdanie swoje zawsze będę miał i takie pogróżki nie robią na mnie wrażenia.
Napisano

Jeśli któryś z Kolegów jest w stanie rozpoznać ten mundur proszę o informację. Ja ma problem, orzełek wydaje się bez korony więc... ale daszek jest materiałowy... Mam nadzieję, że opis pasuje do zdania moderatora i regulaminu tego forum i nie trafi bezpodstawnie do dołka".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie