Skocz do zawartości

Ostatnie papierzyska strychowe...

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do tego trochę pocztówek różnorakich m.in. taka V. baterya na pozycji pod Urzędowem" wydana nakładem NKN na cele Legionów...

Napisano

to te ciekawsze, pozatym na strychu torba na maskę wz.32 i kilkanaście kg papierów innych" m.in. rosyjskich, kilka książek m.in. słownik polsko-rosyjski wydany w Warszawie w 1876 r. Ogólnie stryszek nie był zły ;)

pozdrawiam!

Napisano
Gratuluję znajdki. Tak na marginesie, wszędzie zasłoniłeś dane osobowe, jednak na karteluszku z sygnaturą Piłsudzkiego tego nie zrobiłeś. Dlaczego? :)
Napisano
Wspaniałe znalezisko, zwłaszcza pamiątki Legionowe. Gratuluję
i przyłączam się do apelu o nierozkompletowywanie.
A jeśli wolno spytać o okoliczności odkrycia, czy to jakiś stary opuszczony dom? Że też takie rzeczy jeszcze sobie gdzieś czekają, by po tylu latach ujrzeć światło dzienne. Super!!!
Napisano
Zestaw nie jest na handel i normalne, że nie zostanie zdekompletowany ;) Papiery pochodzą oczywiście ze starego, opuszczonego domu. Rodziny jegomościa jeszcze nie szukałem i w sumie nie wiem czy będę ;)
Napisano
proszę o zablokowanie tego wątku albo wywalenie go na dołek :):) bo normalnie literki mi sie już mylą na klawiaturze to chyba ciśnienie (zazdrość ) :):) gratuluje -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie