Skocz do zawartości

bzura 2009

czaja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak dla mnie super mimo ze stałem od strony gdzie nagłośnienie nie docierało właściwie.
Efekty dźwiękowe (a bywało że i cieplne przy eksplozjach) docierały za to bez zakłóceń :)
Żonie i dzieciakom też się bardzo podobało.
Miło spędzony dzień. Dziękuję.

Proszę o wyjaśnienie jakie funkcje spełniają te uśmiechnięte panie w uniformach z orłami ze swastyką i współczesnymi aparatami w dłoniach ?
Jest to któraś już impreza na której widzę te same kobiety.
Wydaje mi się że obecność żołnierzy niemieckich posiadających na mundurach zakazane symbole z racji charakteru przedstawienia jest w pełni uzasadniona ale czy obecność takiej pani nie jest przypadkiem propagowaniem ustroju nazistowskiego ?
Przecież plączą się pomiędzy oglądającymi wsród których są dzieci i młodzież i samą swoją obecnością utwierdzają je w przeświadczeniu że to w pełni legalne.
Sam słyszałem tekst kilkunastolatka do swojego taty kup mi taki fajny mundur z tym orłem co ma ta duża pani..."
Moim zdaniem w/w panie przynoszą więcej złego niż dobrego szczytnej idei rekonstrukcji historycznej.

Witam
W imieniu GRH „SAN” chciałbym jeszcze raz podziękować za zaproszenie naszej grupy na tak udaną rekonstrukcje. Było warto jechać 850 km aby spotkać się z wami wszystkimi. Dziękuje za możliwość obstawienia i dowodzenia prawą flanką. Jeszcze raz gratuluje udanej imprezy i do zobaczenia za rok.
Pozdrawiam
Łukasz Solon

Witam serdecznie

W imieniu GRH Wiking również chciałbym serdecznie podziękować za mozliwość uczesnictwa członków naszego stowarzyszenia w inscenizacji. W naszym odczuciu była to bardzo dobra inscenizacja, co ciekawe z poraz pierwszym tak licznym udziałem jednostek ss w walkach z 1939 roku (chyba). Pozdrowienia dla całego garnizownu niemieckiego.
Piotr Kryn GRH Wiking

Okejos, to chyba jakaś psychoza, jak w sztabie Guderiana po szarży pod Krojantami.
Raz sprawdziliśmy parę lat temu, czy Twoja II to nie Panzeratrappen i wystarczy, jakbyś nie zauważył to na Twojego zwierza były inne lufy: wz 36 i wz 35.

Witam
W imieniu PSRH X D.O.K. serdecznie dziękuję za zaproszenie nas do Brochowa. W mojej ocenie w garnizonie panował ład i porządek, Ojciec Prowadzący Willi świetnie wywiązywał się ze swojej roli wyczerpująco i cierpliwie udzielał wszelkich informacji i pomocy. Wyzywienie i nocleg spełniające ogólnie przyjęty rekonstrukcyjny standard. Atmosfera zarówno w garnizonie jak i w polu świetna. Pirotechnika, broń, amunicja bardzo dobre.
Serdecznie dziekuję kolegom z Kampfgruppe Lisa za współpracę i wspólną walkę w polu. Świetnie się z Wami działa.
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników biorących udział w tegorocznej Bzurze oraz organizatorów.

Mirek Majkowski
PSRH X D.O.K.

W sumie powinno być w wątku Bzura 2009 - minusy", bo pomysł na publiczność otaczającą pole był istnie szatański, i raptem
kilka fotek po ludzku wygląda:
http://picasaweb.google.com/darda01/RekonstrukcjaBzura2009#

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie