Skocz do zawartości
  • 0

Opaska Afrika Korps

Dave

Pytanie

Napisano
Witam mam następujący dylemat wpadła mi dziś w ręce opaska z pewnego źródła po byłym weteranie wraz z soldbuchem , jest to 1 wersja z napisem AFRIKA KORPS" , wiadomo mi z zagranicznego forum że te opaski były także wydawane weteranom po wojnie w latach 70 i 80 , dysponuje może ktoś z was zdjęciem tej po wojennej" opaski dla porównania ? chce sie upewnić czy to wojenny egzemplarz dzięki za pomoc i pozdrawiam!

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzięki za linki ale dalej nieumie znaleźć fotki tej
powojennej opaski wręczanej wetereanom , na jednym angielskim forum gościu tylko dał opis różnic pomiędzy wersją wojenną a powojenną fotki już były niedostępne bo to post sprzed 2 lat bodajże , na pozostałych stronkach zawsze jest porównanie i opis współczesnych kopii...
Napisano
http://warrelics.eu/forum/heer-luftwaffe-kriegsmarine-uniforms-3-reich/afrikakorps-cuff-title-804-2/

na tej stronie znalazłem opaskę afrika korps, jak poszukasz to może coś jeszcze znajdziesz, bo ta strona oferuje naprawdę dużo informacji i zdjęć .
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie