vipiusz Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 Witam, może ktoś wie co tu jest napisane - to prawdopodobnie, na moje oko Jidysz.
bandolero Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 To pismo hebrajskie, tylko Natasza może Ci pomóc. Poszukaj jej w dziale monet (najczęściej wątek o pieczęciach) i poproś.
vipiusz Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 Witam, może ktoś wie co tu jest napisane - to prawdopodobnie, na moje oko Jidysz.
bigberni Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Lub spróbuj sam ---אָדער גיט עס אַ פּרוּוו---http://translate.google.pl/translate_t?prev=hp&hl=pl&js=y&text=lub+spr%C3%B3buj+sam&file=&sl=pl&tl=yi&history_state0=#Klawiaturę tez znajdziesz w gooogle
vipiusz Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Zostało to wygrawerowane, jeśli takiego słowa można użyć mówiąc o szkle, bo te napisy są na starej butelce która odkopałem z pod miednicy... postaram się poszukać na translatorze - dzięki za link, i może uda mi się lepszą odbitkę wykonać... dzięki wszystkim!!! - pozdrawiam.
Pytanie
vipiusz
Witam, może ktoś wie co tu jest napisane - to prawdopodobnie, na moje oko Jidysz.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.