tg13 Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Czy ktoś znający tematykę zechciałby mi poświęcić chwilkę i poradzić gdzie kupić ( u którego z producentów których na rynku nie brakuje) replikę polskiej szabli wz. 21?Replika musi być w miarę wierna oryginałowi, w komplecie z pochwą, nie będzie używana do fechtunku - tyle jeśli idzie o wymagania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 W Kielcach na giełdzie staroci bywały dość ładne repliki wz.21... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczor Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Jeżeli chodzi o Warszawę to na Legii koło Wojskowego Cmentarza Powązkowskiego. Budynek jest widoczny od strony Al. Prymasa Tysiąclecia. Niestety nie znam adresu. Zaznaczyłem. Facet robi bardzo dobre repliki – Ludwikówki. Każda Ludwikówka ma swój kolejny wybity Nr od oryginału. Naprawdę polecam.Robi jeszcze szable na zamówienie niejaki Pan Piotr Czeczotka na Ursynowie, ale jest drogi i różnie wychodzą mu te „eksponaty”, chodź ja mam od niego „szable husarską” tzw „czarną” przystosowaną do szermierki i muszę powiedzieć, że od 5 lat jest niezawodna, ale to inny okres historyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WachmistrzKOP Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Moją robił Pan Ryszard Bulanda i jestem z niej bardzo zadowolony. Człowiek zajmuje się tym od 30 lat i dokonale zna na rzeczy.Jego strona: http://www.bulandaszable.com.pl/Tam znajdziesz też kontakt, najlepiej kontaktować się z nim telefonicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Może ktoś zna jeszcze innych producentów replik szabli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Marek Sobucki z Warszawy, to chyba ten z pierwszego adresu podanego przez Kuczora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.